Hattrick bezorgt SSC’55 nederlaag

De wedstrijden van v.v. Oosterhout worden gekenmerkt door veel doelpunten en onvoorspelbare uitslagen. SSC’55 ging zaterdag de strijd aan op het schitterende sportpark De Contreie, dat een uitstraling heeft van een profclub. Beide teams bezetten een plek in de middenmoot.

SSC’55 mist deze middag enkele basisspelers en komt reeds vroeg in de wedstrijd op achterstand. In de 4e minuut grijpt de defensie niet adequaat in en kan de makkelijk scorende spits Stefan Kok een assist van Remsley Nepomuceno eenvoudig tegen het net koppen, 1-0. Even later zet Maik Kemmeren aan de andere kant goed door, maar wordt zijn voorzet in de kluts weggewerkt. In de 14e minuut legt Stefan Kok de verdediging van SSC’55 in de luren en na eerst zijn directe tegenstander omspeeld te hebben, doet hij ditzelfde bij doelman Melvin Gouw, waardoor de thuisploeg op 2-0 komt. SSC’55 coach Nigel Branderhorst grijpt direct in en voert twee wissels door. Jeroen Kerstens en Niels van Tuyl komen in de ploeg. Deze move lijkt succes te hebben; SSC’55 zet gelijk meer druk, maar komt vooralsnog niet tot een afronding. Na een klein halfuur krijgt SSC’55 een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer als Frank ter Schiphorst in de 16 meter onderuit wordt gehaald. Helaas weet Jordi Toes de strafschop niet te verzilveren. Enkele minuten later is het aan de andere kant Stefan Kok die vanuit het middenveld kan opstomen naar het doel van SSC’55. Hij voltooit zijn hattrick en zet 3-0 op het scorebord. Vlak voor rust scoort Frank ter Schiphorst uit een hoekschop van Maik Kemmeren via een geplaatste kopbal nog wel fraai tegen, 3-1. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft wordt snel duidelijk dat de thuisploeg tevreden is met de stand en SSC’55 niet bij machte is deze nog om te buigen. Een kans van Frank ter Schiphorst wordt door doelman Michel van Vugt onschadelijk gemaakt. De wedstrijd gaat uit als een nachtkaars, waarbij aan beide kanten nog wel een rode kaart (2x geel|) wordt uitgedeeld, eerst aan Niels van Tuyl van SSC’55 en even later aan een speler van v.v. Oosterhout. SSC’55 wordt deze middag het slachtoffer van Stefan Kok en mag het komende zaterdag op Sportpark Van Wijlen gaan proberen tegen Olympia’60.