RKC Waalwijk vergeet zichzelf te belonen tegen Ajax

Gisteravond was het dan eindelijk tijd voor de wedstrijd waar Waalwijk al weken naar uitkeek. RKC kreeg in eigen huis bezoek van koploper Ajax. Het stadion was binnen enkele minuten uitverkocht en er heerste dan ook een kolkende sfeer door het Mandemakers Stadion bij de aftrap van het duel.

Na twee minuten spelen was RKC al heel dichtbij de openingstreffer. Leemans draaide een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter schitterend op de onderkant van de lat. De thuisploeg begon ijzersterk en het drukte Ajax regelmatig achteruit. De eerste kans voor de bezoekers kwam in de zevende minuut toen Vaessen een rebound toestond op een voorzet van Tadic, maar de inzet van Quincy Promes was vervolgens makkelijk te vangen.

Net na het eerste kwartier was RKC opnieuw levensgevaarlijk. Stijn Spierings werd weggestoken en kwam 1 op 1 met Onana, maar zijn inzet ging vervolgens over. Ajax werd in de tien minuten die daarna volgde enkele keren gevaarlijk via schoten van Ziyech en Promes maar stond bleef 0-0.

In de 38e minuut leek RKC opnieuw op voorsprong te kunnen komen nadat Tahiri, Bakari en Elbers door de verdediging van Ajax heen combineerden. Laatstgenoemde schoot te zacht om Onana te kunnen kloppen. Twee minuten later was Ziyech nog gevaarlijk voor de Amsterdammers, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Na een zeer vermakelijke eerste helft gingen beide ploegen aan de thee met de brilstand nog op het scorebord.

Waar RKC voort wilde borduren op het sterke spel van de eerste helft, was het Ajax dat in de openingsfase van de tweede helft de regie in handen nam. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer van de wedstrijd. Ziyech brak door aan de rechterflank en wist Tadic te bereiken, die succesvol wist af te ronden bij de tweede paal: 0-1.

De Waalwijkers hadden het lastig na de snelle goal van de Amstersdammers. Na een uur spelen beet RKC weer van zich af. Spierings wist met een lange bal Elbers te bereiken, maar zijn inzet eindigde in een rollertje voorlangs. Even later kregen de Waalwijkers wel loon na werken. Tahiri schoot van afstand, maar zijn schot werd gekraakt. De bal kwam terecht bij Saïd Bakari die de bal achter Onana wist te prikken: 1-1.

RKC zat weer volop in de wedstrijd en probeerde zich naar een voorsprong te vechten. Spierings wist met een steekpass Maatsen niet te bereiken, waar de Geelblauwen er met veel man uit waren gekomen. Ajax wist aan de andere kant wel toe te slaan via Promes. Waar RKC een corner verdiende werd een doeltrap gegeven, waarna de aanvaller hard via de onderkant van de lat binnenschoot: 1-2.

RKC ging in het laatste kwartier nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg grote kansen via onder andere Maatsen, die via Blind en Dest over ging. Tot in de diepe blessuretijd had Ajax het lastig en bleef RKC drukken voor de verdiende 2-2. De gelijkmaker bleef helaas uit en zodoende kreeg RKC niet waar het recht op had.

De Geelblauwen hebben vandaag geknokt voor wat ze waard zijn en dat geeft de supporters enorm veel hoop voor de komende wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Willem II en RKC zal erop gebrand zijn om daar voor de fans de punten weg te halen.

Bron: RKC Waalwijk