Train de Traineravond v.v. Baardwijk

De jeugdafdeling van Baardwijk is flink groeiende in de jongste categorieën. Natuurlijk goed nieuws maar brengt ook met zich mee dat er meer vrijwilligers maar vooral ook trainers nodig zijn om de jeugd op te leiden. Oud jeugd- en hoofdtrainer Ruud van den Heuvel helpt deze trainers op weg en probeert ‘lijn’ te krijgen in de oefenvormen en trainingsgedachten.

Veel enthousiaste ouders of oudere jeugdspelers vinden het leuk om een team te begeleiden, maar soms ook spannend om steeds weer een leuke training op de mat te krijgen. Daarnaast probeer je de jeugd ook nog echt wat bij te leren, een lastige taak en een grote verantwoording. Hoe bouw je een training op? Wat hoort bij welke leeftijdscategorie? Hoe houdt je de training spannend?

Maandagavond jl. hebben zo’n 30 jeugdtrainers geboeid gekeken en geluisterd naar de handvaten en tips die Van den Heuvel mee heeft gegeven zoals: ‘Met welke bedoeling geef je een training? Ga van je eindvorm uit en kijk hoe je daar naar toe kunt werken.’ Na deze aftrap wordt buiten een voorbeeldtraining gegeven aan 2 verschillende teams en aangegeven waar de verschillen in zitten (maar zeker ook overeenkomsten) als je een oudere groep traint.

Een leuke, leerzame avond waarbij de beginnende trainers ook aangeven: ‘Leuk om te zien hoe simpele oefeningen zich snel afwisselen.’ En bijvoorbeeld: ‘Mooi hoe met tijd en ruimte gespeeld wordt om dezelfde oefening uitdagend te houden’. De goede opkomst en de reactie wijzen uit dat deze behoefte leeft onder het jeugdkader en gaat ook zeker een vervolg krijgen. Van den Heuvel: ‘We gaan er samen voor zorgen dat er wat lijn komt in de jeugdopleiding van de club zodat er straks opnieuw jongens door kunnen stromen naar tenminste het eerste van Baardwijk!’

Een fotoverslag: https://flic.kr/s/aHsmHxBHpm

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden