50 jaar Jeugdkamp bij R.W.B. vraagt om een Reünie

Voetbalvereniging RWB organiseert inmiddels 50 jaar lang elk jaar in de zomervakantie voor de jeugd een Jeugdkamp. Tijd dus om een reünie te organiseren. Vrijdag 11 oktober is het zover, initiatiefnemers Joke Timmermans en Carola Bruurmijn kijken uit naar deze datum. Ze organiseren de reünie in de kantine van RWB op Sportpark De Gaard die bewust start om 18.00 uur zodat ook de jongste RWB-ers die de afgelopen jaren deel hebben genomen aan het Tentenkamp de gelegenheid te geven om de Reünie te bezoeken.

De eerste jaren van het Jeugdkamp waren in het KNVB-centrum te Zeist. Daar werd aan meegedaan door meerdere verenigingen en werd geslapen in grote legertenten. Voor de deelnemers van toen een spannende ervaring waarbij de hele week in een strak schema werd gesport tegen de andere verenigingen. Hoogtepunt van deze week was het Dierenspel wat ‘s-nachts in de bossen van Zeist werd gehouden. Met een groep kinderen moest je dan samen met een leider de bossen door struinen om in een vastgestelde volgorde alle dieren op het lijstje langs te gaan. Mooie kampen waren dat maar de RWB-leiders wilden na twee jaar van het strakke schema af en begonnen zelf met het organiseren van een Jeugdkamp in blokhutten van Scouting verenigingen. Het Jeugdkamp maakte daardoor een reis door Nederland, maar altijd met bossen naast de deur want het Dierenspel, en later de Spooktocht, moest erin blijven. Plaatsen die zijn aangedaan en de deelnemers nog wel kunnen herinneren zijn Ravenstein, Wijchen en Bergeijk. Bergeijk was ook voor de ouders een belevenis, want op woensdag tijdens de bezoekdag werd dan tussen de middag in Arendonk, net over de Belgische grens, gezamenlijk Steppegras gegeten. De laatste jaren wordt het Jeugdkamp gehouden in de vorm van een tentenkamp en slapen de kinderen per 2 in een koepeltentje op het Sportpark.

Vrijdag 11 oktober voor iedereen, van jong tot oud, de gelegenheid om herinneringen op te halen. Voor de jongeren wordt goed gezorgd wat voor hen ligt in het kraampje van Opa Kees een snoepzak klaar en zorgen Carola en Joke voor een hapje en een drankje (zoals ze gewend zijn op het Tentenkamp). Ook de ouderen krijgen bij binnenkomst een consumptiebon, draait de huis DJ van RWB gezellige muziek en kunnen bij het bekijken van de vele foto’s die uitgestald zullen staan herinneringen worden opgehaald.

Enkele voorbeelden van herinneringen door de tijd heen, waarbij iedereen die op Jeugdkamp is geweest wel iets herkent. Zo lang mogelijk opblijven met de bijbehorende kussengevechten. Voor degene die niet van ophouden wisten mochten dan met Huub mee voor een nachtelijke wandeltocht door de bossen. Straf?, je vond het juist hartstikke stoer. Maar wat te denken van urenlang voetvolleyen, het snoepkraampje van Opa Kees waar je elke dag het traktement wat je kreeg er doorheen jaagde, Dierenspel, spooktocht maar ook het douanespel in de bossen, bingo of nog leuker frikandellenbingo, de bonte avond en wat nog niet meer. Ben jij ѐѐn van die circa 2500 mensen die als leider, leidster of deelnemer hebt meegedaan met een RWB-Jeugdkamp/Tentenkamp, kom dan herinneringen ophalen bij deze Reünie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen