RWB heren 3e bij Waalwijk Cup, RWB Vrouwen behalen 5e plaats

Zowel de vrouwen als de heren van RWB streden het afgelopen weekend op de velden van Baardwijk om de Waalwijk Cup. In het herentoernooi won RWB de openingswedstrijd met 1-0 van SV Capelle en werd later op de avond gelijk gespeeld tegen WSC.

In de laatste poulewedstrijd werd zaterdag met 1-0 gewonnen van NEO’25. Doordat WSC zijn laatste poulewedstrijd echter met 4-0 won van SV Capelle moest RWB genoegen nemen met de 2e plaats in de poule. De finalewedstrijd om de 3e en 4e plaats werd met 3-2 gewonnen van Waspik. Zonder een wedstrijd te verliezen werd RWB dus de nummer 3 van het toernooi. Brend van Look werd de topscoorder van RWB en misschien ook wel van het toernooi, in elke wedstrijd wist hij het net te vinden. In de finale won The White Boys door penalty’s van WSC. The White Boys werd dus de winnaar van het toernooi, WSC werd de nummer 2.

Het combinatieteam van de RWB Vrouwen zaterdag en zondag kregen te maken met een zware loting en verloren beide poulewedstrijden van zowel Baardwijk als DESK. Zaterdag speelde het de finalewedstrijd om de 5e en 6e plaats tegen Waspik. Na met 1-0 achter te zijn gekomen kwamen de RWB Vrouwen terug in de wedstrijd. De RWB Vrouwen wonnen daarna met strafschoppen en eindigde daarmee op de 5e plaats. De vrouwen van Baardwijk prolongeerde de titel.
Voetballend Waalwijk kan terugkijken op een geslaagd toernooi.

De organisatie van de Waalwijk Cup rouleert over de Waalwijkse Amateurvoetbalverenigingen, volgend seizoen wordt daarom de Waalwijk Cup gespeeld bij SC Capelle.

Bron: RWB Waalwijk