S.V. Capelle verliest ongelukkig bij De Zwerver na goede wedstrijd: 1-0

S.V. Capelle speelde zaterdag in Kinderdijk in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse tegen De Zwerver. Deze waren op voorhand favoriet, omdat ze een constant goed seizoen hadden gedraaid in 3C en daar als tweede waren geƫindigd. S.V. Capelle daarentegen had vanaf maart een mindere serie neergezet.

Toch was het S.V. Capelle dat in de openingsfase de beste kansen kreeg. Serhan Eyupoglu kopte vanuit een corner op de lat van het De Zwerver doel. Kort hierna nog een goede schietkans voor Serhan, waarbij het schot naast ging. Hierna volgde nog een goede kans voor Onur Ulusan, maar ook zijn schot ging naast. In de 11e minuut een gevaarlijk moment voor het Capelle doel, waarbij een voorzet op de lat van het Capelle doel viel. Het schot uit de afvallende bal werd gepakt door Capelle keeper Erik Kuijsten. Aan de andere kant van het veld kreeg Quinten van Caem een kopkans, maar helaas voor Capelle ging zijn inzet naast. Enkele minuten later een grote kans voor De Zwerver: de bal werd vanuit de 16 meter teruggelegd en hard ingeschoten. Gelukkig voor Capelle belandde deze inzet op de lat. Vedad Hadzic kreeg hierna namens Capelle nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd gepakt door De Zwerver doelman. Vrijwel meteen hierna nog een grote kans voor Capelle: een voorzet werd ingegleden door Serhan Eyupoglu, maar deze raakte de paal. Onur Ulusan had hierna nog twee schietkansen, die naast gingen. Aan de andere kant nog een grote kans voor De Zwerver, maar keeper Erik Kuijsten wist deze met een mooie redding onschadelijk te maken.

Terwijl er in de eerst helft veel gebeurde voor beide doelen, was dit in de tweede helft minder het geval. Beide partijen leken last te hebben van de hitte en het tempo werd dan ook teruggeschroefd. S.V. Capelle kreeg enkele minuten na de hervatting nog een goede kans via Vedad Hadzic, maar deze inzet ging naast. Christian van Hilst kopte vanuit een corner net naast de paal van het De Zwerver doel. Hierna een goede kans voor De Zwerver, maar Erik Kuijsten maakte deze onschadelijk. In de 79e minuut volgde de voorsprong voor de gastheren. S.V. Capelle leed balverlies en Redouan El Akchaoui profiteerde hiervan: met een mooi schot in de rechterhoek schoot hij De Zwerver naar de 1-0. Vrijwel meteen hierna een aanval van Capelle, waarbij Vedad Hadzic van dichtbij de 1-1 binnen leek te schieten. Scheidsrechter en grensrechter keurden in eerste instantie dit doelpunt goed, maar veranderden hierna van mening onder druk van diverse De Zwerver spelers. Helaas voor Capelle werd het doelpunt hierna vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. S.V. Capelle wist in de slotfase de gelijkmaker niet meer af te dwingen en dus bleef de 1-0 staan. Zeker gezien de eerste helft was dit onnodig, omdat Capelle toen de betere kansen kreeg.

S.V. Capelle is door deze nederlaag uitgeschakeld voor de nacompetitie, terwijl De Zwerver in de volgende ronde mag aantreden tegen Zwaluwe. Toch kan S.V. Capelle met een positief gevoel op deze wedstrijd terugkijken: na een mindere serie was er weer sprake van goed voetbal met dito wedstrijdinstelling.