R.W.B. vecht voor behoud in de KNVB 3e klasse

Supporters van RWB en Oosterhout verveelden zich in de op een na laatste competitiewedstrijd geen moment. Met een uiteindelijke 4-3 einduitslag werd het een ware voetbalthriller.

Toen de goed leidende scheidsrechter Manuel Lopes voor de rust floot stond RWB door goals van Justin van der Sanden en Kevin Remie met 2-1 voor. Wat duidelijk was is dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was en nog alle kanten op kon. Na een kwartier te hebben gespeeld in de 2e helft vielen in 2 minuten 3 goals. Allereerst scoorde Justin van der Sanden de 3-1 en meteen in dezelfde minuut antwoordde Oosterhout met de 3-2. RWB had daarna weinig tijd nodig om te bekomen van de schrik. Na een goede voorzet scoorde Brent van Look een wereldgoal, uit de lucht pakte hij de bal meteen op de pantoffel en schoot de bal vanaf 20 meter hard in de kruising. Met de 4-2 voorsprong leek RWB op rozen te zitten maar na een 2e gele kaart voor Raul Bruurmijn moest RWB 10 minuten voor tijd met 10 man verder. Meteen daarna profiteerde Oosterhout hiervan en scoorde het de aansluittreffer. Voor RWB was het toen nog 10 minuten billen knijpen en stuk blijven verdedigen, uiteindelijk duurde deze 10 minuten meer dan 20 minuten omdat het spel een tweetal keren wat langer had stilgelegen. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Lopes klonk alle RWB-ers dan ook als muziek in de oren.

Met deze zwaarbevochten zege klimt RWB 3 plaatsen en heeft het een langer verblijf in de KNVB 3e klasse in eigen hand. Onderin de 3e klasse is het met 4 ploegen, waaronder RWB, op 25 punten ongemeen spannend, in totaal zijn 7 ploegen nog niet zeker van degradatie cq spelen van de vervelende nacompetitie. RWB speelt de laatste wedstrijd uit bij het Tilburgse ZIGO. Ook ZIGO heeft net als RWB 25 punten uit evenzoveel wedstrijden, het wordt voor RWB volgende week dan ook de wedstrijd van de waarheid.