SSC’55 schrijft zwarte bladzijde

Het hele seizoen al hikte SSC’55 aan tegen degradatie uit de 3e klasse D. Na de winterstop leek het er even op dat het lek boven was, maar dat bleek slechts schijn. Zaterdag viel definitief het doek in de uitwedstrijd tegen Vuren en zijn de geelzwarten voor het eerst in de clubhistorie veroordeeld tot het spelen in de laagste regionen van het zaterdagamateurvoetbal.

De wedstrijd kent een dramatische start voor SSC’55. Reeds na 51 seconden kijken de geelzwarten aan tegen een 1-0 achterstand als Jarl Deurhof een hoekschop van Bart Muilenburg binnenkopt. Amper een minuut later grijpt de SSC’55 defensie wederom niet adequaat in en stift Khalid Bendami de bal over doelman Gijs Nieuwenhuizen in het doel, 2-0. Vuren zet de toon en SSC’55 laat zich de kaas van het brood eten. In de 17e minuut krijgt Kevin Knippels voor SSC’55 een opgelegde scoringskans, maar hij verzuimt deze te benutten. Kort hierna overkomt Berry Donders hetzelfde bij een vrijwel niet te missen kans. De stand had in deze fase zo maar gelijk getrokken kunnen zijn, maar SSC’55 laat ook vanmiddag zien waar het het hele seizoen al aan schort en dat is scoren.
Vuren heeft hier geen boodschap aan en na een halfuur breidt Bastiaan van Horssen de score verder uit als hij een vrije schop vanaf 40 meter met een ongelofelijke pegel direct in de kruising schiet, 3-0. Van een dergelijke afstand zou je verwachten dat de bal lang genoeg onderweg is om de juiste positie in te kunnen nemen om het schot te keren, maar het mag niet zo zijn. Vlak voor rust meent SSC’55 een tegendoelpunt te hebben geproduceerd als de bal volgens ooggetuigen een halve meter achter de doellijn wordt weggehaald, maar scheidsrechter Konings kan dat vanuit zijn positie niet vaststellen. Vuren scoort dan vanuit de counter weer wel met een prachtig schot in de bovenhoek door Bart Muilenburg, 4-0. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft lijkt SSC’55 wat terug te gaan doen en er ontstaan ook enkele kansjes. Een net iets te scherpe voorzet door Maik Kemmeren kan door Erwin v.d. Hoven niet worden binnengetikt. Een vrije schop door Kevin Knippels suist rakelings over het doel. In de 20e minuut weet Erwin v.d. Hoven dan wel tegen te scoren als hij uit een voorzet van Emanuel Nsita fraai langs de paal binnenkopt, 4-1. Een rush van Christiaan van Herpen langs de zijlijn mondt uit in een assist op Bjorn Paul, die 5-1 aan laat tekenen. Kevin Knippels brengt de achterstand vervolgens terug naar 5-2, waarna Jarl Deurhof de eindstand bepaalt op 6-2.

Doordat directe concurrent Asperen bij SV Capelle een 2-0 achterstand ombuigt in een 2-2 gelijkspel, komt SSC’55 op 4 punten achterstand en die is in de derby tegen NEO’25 aanstaande zaterdag niet meer goed te maken.

SSC’55 degradeert voor het eerst in de clubhistorie naar het allerlaagste niveau, maar gezien het vertoonde spel dit seizoen mag dat eigenlijk geen verwondering wekken.

Met slechts 18 punten uit 25 wedstrijden en een doelsaldo van -42 (29 voor en 71 tegen) zijn de geelzwarten de terechte degradant. De afsluitende derby tegen NEO’25 aanstaande zaterdag zal er eentje zijn om des keizers baard. Aanvang 14.30 uur op Sportpark Van Wijlen.