RWB schiet niets op met punt

RWB speelde zondag 28 april de eerder door de harde wind gestaakte wedstrijd tegen Irene’58 uit. Voor het gevoel een gehele wedstrijd want destijds werd bij een 0-0 tussenstand al na 9 minuten de wedstrijd stilgelegd. Door het slechte weer was destijds al uitgeweken naar het kunstgrasveld en met name de overhellende ballenvanger aan de westkant van het kunstgrasveld leverde toen gevaar op.

Irene’58 is voor RWB een lastige ploeg om te bestrijden omdat het, zeker bij uitwedstrijden, achter over leunt en de tegenstander het spel laat maken. En dat laatste is iets waar RWB nou eenmaal moeite mee heeft. RWB heeft er daarnaast dit seizoen een patent op om snel op achterstand te komen en daar maakte deze wedstrijd geen uitzondering op. RWB stond dus bij rust met 0-1 achter wat betekende dat Irene’58 zijn tactiek in de tweede helft niet aan hoefde te passen. Het lukte RWB toch om de verdediging van Irene’58 te verschalken, Kevin Remie was degene die na één uur spelen de trekker overhaalde. Na de 1-1 zette RWB Irene’58 verder onder druk en kreeg het nog wat kansen, maar zeker aan de andere kant was het net zo gevaarlijk. Paal, lat en bekwaan keeperswerk van Luuk van Beerendonk zorgde ervoor dat het 1-1 bleef.

Gezien het spelbeeld een terechte uitslag die ook zomaar slechter af had kunnen lopen, maar RWB schiet met één puntje niet veel op. Doordat Waspik met 5-2 won van Groen Wit bezet RWB inmiddels de laatste plaats. Toch is RWB met de inhaalwedstrijd uit tegen UVV’40 positief gestemd. Er vanuit gaande dat DESK uit bij SCO wint en kampioen wordt, kan RWB bij winst 4 plaatsen stijgen. RWB gaat er dan ook alles aan doen om te voorkomen dat deze bespiegeling geen rijk rekenen wordt.