R.W.B. JO13-1 stoomt door naar de halve finale beker

RWB JO13-1
RWB JO13-1

Op een zonovergoten woensdagavond trad RWB JO13-1 van Nicky, Bob en Biko aan tegen Hilvaria. Inzet was een plek in de halve finale van de KNVB beker.

De eerste wedstrijd in de competitie werd door R.W.B. tegen deze tegenstander gewonnen (3-4). Voorafgaand aan het duel was er dus geen favoriet. Hilvaria kwam goed voor de dag en stond de 1e helft verdiend op een 0-1 voorsprong. Bij de ploeg uit Waalwijk was weinig beleving te bekennen, passes waren slordig en daarnaast creёerde de JO13-1 nauwelijks kansen. In de rust werden door de trainer een aantal tactische aanpassingen toegepast waardoor R.W.B. met name op het middenveld meer grip kreeg. Hierdoor kwam R.W.B. meer aan voetballen toe. Echter resulteerde dit niet in een aansluitingstreffer maar in de 0-2. Even leek de wedstrijd gespeeld maar de jonkies van R.W.B. stroopten de mouwen op en kwamen al vrij snel op gelijke hoogte. Even leek Hilvaria weer in de wedstrijd te komen maar door karakter te tonen met een paar prachtige aanvallen won R.W.B. JO13-1 uiteindelijk nog vrij simpel met 5-2.

R.W.B. JO13-1 kan zich dus op gaan maken voor een wedstrijd in de halve finale. Mogelijke tegenstanders komen allemaal uit de 1e klasse 5 waarin de JO13 voetbalt, namelijk SV Reeshof, Were Di of TVC Breda.