S.V. Capelle verliest bij GDC: 3-2

S.V. Capelle ging zaterdag in Eethen op bezoek bij GDC. Al vroeg in de wedstrijd de voorsprong voor de gastheren. Een handsbal van Capelle binnen de 16 meter werd bestraft met een penalty, die benut werd door Jamie Youell.

Binnen een kwartier kwam S.V. Capelle weer gelijk. Via Onur Ulusan belandde de bal bij Quinten van Caem, die de 1-1 in de rechterhoek van het GDC doel schoot. In de 31e minuut profiteerde GDC van slordig balverlies aan Capelle zijde: Tom van Rijswijk zorgde hieruit voor de 2-1. Enkele minuten later had S.V. Capelle pech met een inzet van Onur Ulusan: deze belandde op de lat van het GDC doel. De rebound van Storm van Boxel werd van de lijn gehaald.

Enkele minuten na de rust een aanval van GDC, waarbij het schot half gered werd door Capelle keeper Perry Ophorst. Uit de afvallende bal werkte Wesley van der Wardt de 3-1 binnen. S.V. Capelle kreeg hierna een goede kans via Justin van Ark, die zijn kopbal naast zag gaan. Voor GDC volgden hierna twee kansen, die goed gered werden door Perry Ophorst. In de 65e zorgde Onur Ulusan voor de aansluitingstreffer van Capelle. Hij liep door de GDC verdediging heen en schoot de 2-3 binnen. GDC kwam hierna met 10 man te staan na een tweede gele kaart van Loek de Jong. S.V. Capelle ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan enkele afstandsschoten. De 3-2 bleef staan.

Komende zaterdag speelt S.V. Capelle thuis tegen koploper Sleeuwijk.