SSC’55 lijdt beschamende 0-7 nederlaag

Het water stond SSC’55 reeds aan de lippen toen zaterdag HSSC’61 uit Hei en Boeicop op bezoek kwam. De bezoekers strijden om een nacompetitieplek voor promotie, terwijl de geelzwarten alles in het werk moeten stellen om degradatie te ontlopen. De trouwe aanhang hoopte op een stunt van SSC’55, maar of dat gerechtvaardigd was zou later blijken.

Bij SSC’55 maakt Rick Spijkers na een lange periode van afwezigheid zijn opwachting in de basis. Dennis Heijblom en Joey van Veldhoven moeten vanwege blessure en schorsing verstek laten gaan. Vrij kort na de aftrap krijgt SSC’55 de eerste tegenslag te verwerken als Koen Looy de bezoekers al na 3 minuten met een onhoudbaar schot in de kruising op een 0-1 voorsprong zet. Vier minuten later is het Lucas van Dam die ook al met een mooi onhoudbaar schot scoort en op die manier aan alle illusies van de geelzwarten een einde maakt, 0-2. Een dramatisch verloop van de wedstrijd begint zich nu reeds af te tekenen, temeer daar SSC’55 niet de indruk geeft tot het gaatje te willen gaan. In de 18e minuut is er een vrije trap voor Arnoud Hoevenaar bij de zijlijn. Zijn hoge inzet bereikt de ingelopen Rob van Kuyk net niet, waardoor de bal naast het doel gaat. In de omschakeling krijgt Nicky van Dam dan een uitgelezen kans de score uit te breiden, maar hij kopt vlak voor doel over. Bij de volgende aanval van HSSC’61 wordt Jari Aantjes in het strafschopgebied onderuit gehaald en kent scheidsrechter Bos een strafschop toe. Koen Looy voltrekt het vonnis en tekent voor 0-3. In de 35e minuut constateert de scheidsrechter een handsbal van Boy Donders in het strafschopgebied en kent daarom opnieuw een strafschop toe. Het is wederom Koen Looy die de trekker overhaalt, 0-4. Aan de andere kant schiet Lars de Roon de bal vanuit een hoekschop net langs de kruising. Vijf minuten voor rust mag Nicky van Dam dan simpel binnenschieten op een assist van Lucas van Dam, 0-5. Op slag van rust is er nog een kans voor Frank ter Schiphorst die de bal zomaar kan intikken, maar doelman Niek de Vos in de weg ziet staan. Bij het rustsignaal is de wedstrijd uiteraard al beslist en gezien de inzet en het spel van SSC’55 mag in de tweede helft geen tegengas van betekenis meer verwacht worden.

In de tweede helft maken de bezoekers zich niet al te druk meer. Erwin v.d. Hoven krijgt na tien minuten voor SSC’55 nog een kans op een intikker, maar vindt doelman Vos op zijn weg. Dat is voor de geelzwarten in de tweede helft dan ook het enige vermeldenswaardige wapenfeit. Het zijn tenslotte Ivan den Hertog en Nicky van Dam die de eindstand bepalen op 0-7. SSC’55 lijdt opnieuw een kansloze nederlaag en weet in de laatste 3 wedstrijden geen enkele keer te scoren, maar incasseert wel 14 tegendoelpunten. Het zijn niet zozeer de kwalitatieve tekortkomingen als wel het gebrek aan beleving en de wil om te winnen die de geelzwarten de das om doen. Het ticket voor de 4e klasse lijkt dan ook reeds te zijn besteld.

Aanstaande zaterdag gaat SSC’55 op bezoek bij runner-up Everstein. Aanvang 14.30 uur.