Daan Rienstra heeft vernieuwd contract getekend en is tot medio 2021 RKC’er

Foto: RKC Waalwijk

Middenvelder Daan Rienstra heeft vandaag zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract bij RKC Waalwijk. De 26-jarige Alkmaarder beschikte over een aflopende verbintenis, maar beiden partijen hebben overeenkomst bereikt over een nieuw contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Door deze nieuwe overeenkomst begint de middenvelder komend seizoen aan zijn vijfde seizoen in Waalwijkse dienst.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is verheugd met de verlenging: ‘’Uiteraard zijn we erg blij dat Daan ook de komende jaren RKC’er blijft. Na een moeilijke periode heeft hij zich geweldig terug geknokt en vervult hij een belangrijke rol op het middenveld van het huidige elftal. Hij heeft deze verlenging zelf afgedwongen en daar mag hij uiteraard trots op zijn.’’

Rienstra speelde voorheen in de jeugdopleidingen van achtereenvolgens Ajax, AZ en Feyenoord. Op zijn achttiende besloot hij de Rotterdammers te verlaten en te gaan spelen bij de amateurs van Meervogels’31 uit Akersloot. Dit resulteerde na één seizoen in de transfer naar ADO’20. Na drie seizoenen gespeeld te hebben op amateurniveau, keerde Rienstra terug in het profvoetbal. Hij speelde zich in de kijker van Heracles Almelo, waar hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal mocht maken. Namens de Almeloërs kwam hij uit bij PSV in het veld. Na twee jaar bij Heracles te hebben gespeeld, tekende hij op 1 juli 2015 een contract bij ons RKC. Sindsdien speelde Rienstra 118 officiële duels in het Geelblauw, waarin hij zes maal wist te scoren en acht assists afleverde.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden