Alle hens aan dek voor SSC’55 na nieuwe nederlaag

Langzamerhand dreigt dit seizoen voor SSC’55 te gaan uitmonden in het slechtst denkbare scenario. Met nog zes wedstrijden te gaan bezet SSC’55, voorafgaand aan het uitduel tegen BLC, met drie punten achterstand de laatste plaats. Het spelniveau zal drastisch moeten verbeteren om de laatste strohalmen te kunnen grijpen.

De eerste tien minuten zien er voor SSC’55 veelbelovend uit. Na een tweetal minuten wordt een goed ingeschoten vrije trap van Maik Kemmeren gestopt door doelman Lex Brink. Aan de andere kant doet doelman Gijs Nieuwenhuizen hetzelfde na een schot van Johan Eerhart. SSC’55 zoekt de aanval, hetgeen leidt tot kansjes voor o.a. Emanuel Nsita, maar tot een effectieve afronding leiden ze niet. In de 11e minuut komt de thuisploeg op voorsprong als Piet Vollebergh vanaf 16 meter een indraaiend schot aflevert waar Gijs Nieuwenhuizen niet bij kan, 1-0. Tien minuten later krijgt Maik Kemmeren een mooie kans, maar hij lijkt even geen idee te hebben waar het doel zich bevindt en plaatst van dichtbij naast de paal. BLC kan het initiatief nemen; het tempo van SSC’55 ligt een stukje te laag.
In de 27e minuut zorgt een pegel van Niels Nagtzaam vanaf een meter of 20, nadat de bal was opgestuit, voor een 2-0 voorsprong. Gijs Nieuwenhuizen stond ietwat te ver voor zijn doel en zag de bal over hem heen tegen de touwen verdwijnen. SSC’55 loopt achter de feiten aan en komt er nog sporadisch uit. Een kopbal van Rob van Kuyk gaat hoog over. Op slag van rust is de wedstrijd beslist na een vrije trap van Bob van der Velden. Vanaf 18 meter schiet hij in, maar krijgt de bal teruggekaatst. De harde knal hierna is onhoudbaar, 3-0.

In de tweede helft wordt laatste man Sven Roosemalen voor SSC’55 wat meer naar voren gedirigeerd, om BLC onder druk te zetten. Het effect om achterin 1 op 1 te gaan spelen wordt in de 3e minuut zichtbaar als Niels Nagtzaam zijn tegenstander uitkapt en er in directe confrontatie met doelman Gijs Nieuwenhuizen met een mooie schuiver 4-0 van maakt. Het aanvalsplan van SSC’55 valt in duigen en het is te danken aan het goede optreden van Gijs Nieuwenhuizen dat de schade verder beperkt blijft. Joey van Veldhoven komt dan nog wel in een 1:1 situatie met doelman Lex Brink, maar de goed leidende scheidsrechter Fitters fluit af voor buitenspel. BLC kan de wedstrijd rustig uitspelen en behaalt een verdiende overwinning, waarmee ze boven de degradatielijn staan. Voor SSC’55 worden de druiven steeds zuurder, temeer daar de naaste concurrentie wel punten pakt.