Dean van der Sluys eerste ‘zomerse’ aanwinst van 2019

Foto: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft haar selectie voor volgend seizoen weten te versterken. De 23-jarige verdediger Dean van der Sluys komt over van TOP Oss en tekent een contract tot medio 2021 met een optie voor nog een seizoen in Waalwijk.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld licht de komst van Dean toe: ‘’Na het openbreken en het verlengen van een groot aantal contracten vorige week, zijn we in een vroeg stadium ook al bezig om de huidige selectie verder te versterken. Met Dean halen we een linksbenige verdediger binnen die ondanks zijn leeftijd al meer dan 100 wedstrijden in de benen heeft op Keuken Kampioen Divisie niveau en bij meerdere clubs op de radar stond. Met zijn drive en voetballend vermogen past Dean goed in onze manier van spelen en is de positie van linksback nog beter bezet binnen de selectie.”

Met Van der Sluys haalt RKC Waalwijk een rasechte Ossenaar naar Waalwijk. De verdediger die voornamelijk als linksback speelt, begon met voetballen bij de amateurs van het plaatselijke RKSV Margriet, waarna hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van TOP Oss. Hij verliet de club hierna voor FC Den Bosch, waarna hij in 2014 weer terugkeerde op het oude nest. Op 23 november 2014 debuteerde hij op negentienjarige leeftijd namens zijn jeugdliefde tegen Sparta Rotterdam in het betaalde voetbal. Sindsdien speelde hij al 114 officiële duels voor TOP Oss, waarin hij viermaal wist te scoren en negen assists afleverde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen