R.W.B. verliest nipt uit bij DESK

Voor de wedstrijd had trainer Ruud van den Heuvel te kennen gegeven na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer van R.W.B. 1. Een extra tegenvaller daarnaast was dat de ploeg uit Besoyen ook nog eens gehavend aantrad op Sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel.

De ploeg uit Waalwijk miste onder andere hun vertrouwelijke centrale duo achterin, waardoor trainer Ruud van den Heuvel moest improviseren. Echter was, gezien een bijna geheel nieuwe defensie, in de 1e helft nauwelijks het krachtsverschil te zien tussen de nummer 1 en 12 uit de competitie.

DESK kreeg via oud R.W.B.-er Koen van Baardwijk een goede schotkans op de 1-0. Aan de andere kant liet Brent van Look de mogelijkheid liggen om de ploeg uit Besoyen op voorsprong te zetten. Na 27 minuten spelen was het wel raak en kwam DESK op prachtige wijze (afstandsschot in de kruising) verdiend op voorsprong. R.W.B. leek even van slag, maar herpakte zich, en creƫerde toch een paar mogelijkheden voor rust. Vlak nadat R.W.B. kort voor rust de kans op 1-1 liet liggen uit een corner, sloeg DESK uit de tegenaanval wel toe. Uit een vlijmscherpe counter kwam de ploeg uit Kaatsheuvel op een 2-0 voorsprong. Het duel leek gespeeld, maar R.W.B. herpakte zich, na een tactische omzetting van trainer Ruud van den Heuvel, na de thee pauze prima. De ploeg uit Waalwijk maakte verdiend de aansluitingstreffer 2-1 door Pjotr ten Berge. Na de aansluitingstreffer was DESK geen schim meer van wat het liet zien in de 1e helft. R.W.B. was een paar keer dichtbij de 2-2, maar onder andere Kevin Remie had het vizier niet op scherp staan. Roel Mulders kreeg na een charge een terechte rode kaart, waardoor R.W.B. na ongeveer 80 minuten voetballen door moest met 10 man. Door het overtal van DESK kwam de ploeg uit Kaatsheuvel niet meer in de problemen en won uiteindelijk met 2-1.

Volgende week zondag 7 april komt de ploeg van oud- R.W.B. trainer Tom Heijkoop op bezoek op Sportpark de Gaard. De Rood-Wit-Blauwen kunnen alle steun gebruiken om hopelijk in de rematch wel te kunnen stunten tegen de koploper van de 3e klasse B. De wedstrijd begint om 14.30u.