R.W.B. pakt uit bij OVC’26 belangrijke punten

Voor RWB was de wedstrijd in Tilburg, uit bij OVC’26, een zogenaamde 6 puntenwedstrijd. OVC’26 is namelijk een van de concurrenten om te spelen in de vervelende nacompetitie of erger nog gelijk degraderen. Door met 3-4 te winnen van OVC’26 passeert het de Tilburgse club op de ranglijst met as zondag de thuiswedstrijd tegen de volgende concurrent UVV’40 op het programma.

RWB was zeker in de eerste helft de betere ploeg en drukte dit door een goal van Pjotr ten Berge uit in een 0-1 ruststand. Meteen na rust kwam OVC’26 echter gelijk, een tegenvaller voor RWB waar het even van moest herstellen. Tussen de 65 en 75e minuut besliste RWB de wedstrijd door in 10 minuten tijd drie keer te scoren. In de 65e minuut zorgde wederom Pjotr te Berge voor de voorsprong en stond RWB met 1-2 voor. Drie minuten later bracht Ronald Possemis de 1-3 op het scorebord en nog 6 minuten later de 1-4. Met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd gespeeld. In plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen ging RWB echter mee met de provocaties die OVC’26 in de strijd gooide. Nadat OVC’26 in de 80e minuut op 2-4 was gekomen werd het een paar voor tijd 3-4. RWB maakte het zich dus onnodig nog lastig maar uiteindelijk werden de drie belangrijke punten binnen gehaald.

Voor RWB was dit de eerste zege van het jaar 2019, de laatste zege dateert uit 2018 toen RWB de laatste wedstrijd voor de winterstop won van Waspik. Zondag 24 maart speelt RWB thuis tegen UVV’40 wederom een 6 puntenwedstrijd. UVV’40 staat namelijk met 19 punten uit 16 wedstrijden gelijk met RWB, de wedstrijd gaat er dus om wie afstand neemt van de gevarenzone of hiernaartoe terug zakt.