RKC Waalwijk verliest ondanks kansenregen van SC Cambuur

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond een nederlaag geleden tegen SC Cambuur. De Geelblauwen wisten veel kansen te creëren, maar de bezoekers bleken het meest effectief. Robin Maulun en Sam Hendriks bepaalden de eindstand op 0-2.

Het duel ging wat stroef van start. Beide teams hadden moeite echte kansen te creëren en waren slordig op het middenveld. Na bijna tien minuten kwam de eerste poging. Cambuur mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf de rand van de zestien. De bezoekers waren vervolgens erg fortuinlijk. De inzet van Robin Maulun werd via de Waalwijkse muur van richting veranderd, waardoor Etienne Vaessen op het verkeerde been stond en de bal vervolgens in de verre hoek verdween. Hierdoor werd RKC gedwongen om een achterstand weg te gaan poetsen.

Halverwege de eerste helft waren het de Geelblauwen die vol op jacht zouden gaan naar de gelijkmaker. Het startsein werd gegeven door Anas Tahiri die met een afstandsschot het Leeuwardse doel onder vuur nam. Zijn schot mistte echter precisie en vloog net naast. Enkele minuten later werd Sylla Sow in scoringspositie gezet door Dylan Seys, maar zijn inzet werd met een knappe redding gered door keeper Xavier Mous. Ook Nikki Baggerman beproefde hierna zijn geluk van afstand, maar schoot aan de verkeerde kant van de paal. De Waalwijkse pressie zou tot aan de rust doorgezet worden. Vlak voor de pauze leek de inzet beloond te worden door een goede inzet van Emil Hansson. Wederom was het Mous die met een katachtige redding de Waalwijkers er van weerhield om op gelijke hoogte te komen. Zo zochten de bezoekers met een minimale voorsprong de kleedkamer op.

RKC ging in het begin van de tweede helft verder waar de ploeg in de eerste helft gebleven was. Met een afstandsschot opende Seys het vuur. De volgende kans diende zich niet veel later aan. Een corner bleef hangen, waarna Baggerman zijn geluk beproefde. Zijn schot werd aangeraakt, maar belandde op de paal. Dit was het teken voor Cambuur om verder terug te zakken. Het was zichtbaar dat de Waalwijkers moeite hadden om door de compacte organisatie heen te voetballen. Daarnaast loerden de bezoekers op de counter. Twee keer werd Cambuur hiermee gevaarlijk. Zo raakte Maulun de paal en even later was Sam Hendriks doorgebroken. Hij ging één op één met Vaessen, maar ging te eenvoudig naar de grond waardoor Scheidsrechter Nagtegaal de vermeende overtreding wegwuifde.

RKC moest het laatste kwartier iets gaan forceren om een resultaat te behalen. Hansson slingerde de bal perfect op maat voor. De opgekomen Meulensteen zou van binnen het vijfmetergebied de hoek in koppen, maar wederom wist Mous met een katachtige reflex een Waalwijks doelpunt te voorkomen. Ook de ingevallen Ezra Walian zou nog proberen de Cambuurse keeper te verschalken, maar wederom bleek Mous de grote sta in de weg. Dat de doelman een beslissende rol in dit treffen op zijn naam schreef is een understatement. Enkele minuten later zouden de bezoekers de drie punten veiligstellen. Andrejs Ciganiks werd de diepte ingestuurd. Hij zou vervolgens de bal afleggen op Sam Hendriks die de bal enkel binnen hoefde te schuiven. Met dit doelpunt zou de zure eindstand zijn bereikt.

RKC Waalwijk dankt haar supporters voor haar steun en de opkomst. Wij verwelkomen jullie graag weer op 22 maart, wanneer de Brabantse derby met Helmond Sport op het programma staat. Kaarten hiervoor zijn al verkrijgbaar via www.mijn.rkcwaalwijk.nl.