Cursus pupillenscheidsrechter van start bij WSC

Foto:

Op dinsdag 12 maart a.s. om 19.00 uur start bij v.v. WSC voor de vierde keer de KNVB-cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter gegeven door docenten van de KNVB. Tijdens deze cursus, die 2 avonden in beslag neemt, worden de cursisten ingewijd in de mooie wereld van de voetbalscheidsrechter, vaak verguisd maar o zo’n mooie hobby. En zonder scheids geen wedstrijd.

Het fluiten van pupillenwedstrijden is voor spelbegeleiders/scheidsrechters vaak de eerste kennismaking met deze rol. De KNVB organiseert hiervoor de nieuwe opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter. Zowel de theorie als de praktijk van het fluiten komen uitgebreid aan bod. De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter staat voor de opgave om pupillenwedstrijden op een zodanige manier te begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren. De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter is verantwoordelijk voor het handhaven van de regels. Hij heeft een beslissende rol als het gaat om de uitleg van de spelregels. De kerntaken van de pupillenscheidsrechter zijn: geeft leiding, heeft contact/communiceert met spelers en begeleiders, past de spelregels toe en volgt het spel.

Na deze eerste lesavond gaan de cursisten twee wedstrijden onder begeleiding van een mentor leiden. Via de app, die ze op hun smartphone moeten downloaden, communiceren ze hierover met de docent. Ook moeten af en toe spelregelvragen beantwoord worden. Als dat afgewerkt is, volgt er een 2e avond op 2 april (ook om 19.00 uur) ter afsluiting. Als op deze avond de toets met goed gevolg afgelegd wordt, wordt het geheel afgesloten met de uitreiking van het certificaat, waarna zij zich spelleider/pupillenscheidsrechter mogen noemen.

Aan deze cursus doen 7 jongens en 3 meisjes van WSC mee. Tevens schuiven er 3 kandidaten van SV Capelle aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen