28e Maresia Duathlon groot succes!

Afgelopen zondag 17 februari vond rondom het clubhuis van TLV de Langstraat en de rijhal van de Paardenvriend in Waalwijk de Maresia Duathlon plaats.

  • KLIK HIER om alle foto’s te bekijken (foto’s: Arjan van Dongen)

Op deze prachtige lentedag begon de dag al vroeg met het uitzetten van het loop- en fietsparkoers dat zich rondom de surfvijver en de kanaaldijk afspeelde. Start en finish bevond zich binnen in de rijhal waar ook het parc fermé opgesteld was. Dit zijn de fietsenrekken waar tijdens het looponderdeel alle mountainbikes gestald zijn. Om 10.15 uur was de eerste startserie voor alle jeugd met diverse korte afstanden. Door alle jeugdleden is er gezellig gestreden om de ereplaatsen.

Om half 12 was de aanvang van de lange wedstrijd over 8 km hardlopen, 20 km ATBen en nogmaals 4 km hardlopen. Het was een zwaar technisch parkoers met vele heuvels, bospaden en grasvelden. Met ongeveer 110 deelnemers was het een flink startveld om er een spannende wedstrijd van te maken. Uiteindelijk kwam als eerste Wouter Wuilmus uit Rijkevorsel over de finish in 1.32.25 uur. Gevolgd door Joep Staps in 1.33.14 uur en als 3e Arie de Jong in 1.34.39 uur. Bij de dames was het Claudia Striekwold die na 1.49.26 uur als eerste de finish bereikte. Gevolgd door Maud Golsteyn in 1.51.51u en als 3e Laura Gorter in 1.53.39 uur.

Als laatste vond om 12.30 uur de recreatieve korte duathlon plaats (4km-10km-2km) waar ook nog eens 60 deelnemers van start zijn gegaan. Max van Helmond, lid van TLV de Langstraat, wist hier als eerste de finish te halen na 48.48 minuten. Zowel bij de lange als de korte wedstrijd was deelname als duo ook mogelijk. Hier hebben ook nog eens 40 sportievelingen aan mee gedaan. Dit is een leuk onderdeel van de wedstrijd voor degene die alleen maar wil lopen of fietsen. Na het lopen van de eerste deelnemer wordt in een apart vak gewisseld en gaat de andere deelnemer fietsen. Na het volbrengen van het fietsonderdeel gaat de loper de wedstrijd afmaken.

Voor uitslagen en foto’s kun je kijken op de website www.tvwaalwijk.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden