WSC trekt driepunter over de streep

Foto: Rodney Schrauwen

Al enkele keren dit seizoen kreeg WSC minder dan verdiend en moest er genoegen worden genomen met een nederlaag of gelijkspel, waar een beter resultaat op zijn plaats zou zijn geweest. Maar deze zondagmiddag viel het kwartje wél een keer de goede kant op en zat het de Waalwijkers een keer mee, met een 2-1 overwinning op Zeelandia Middelburg als gevolg.

In september, bij de opening van de competitie, werd de manschappen van trainer Norbert Rebsch flink de oren gewassen in Zeeland. De Middelburgers boekten toen een 6-1 overwinning. Deze afdroogpartij moest -op sportieve wijze- worden rechtgezet, zoals het hoort in de sport. Maar vorige week, op bezoek bij Unitas ’30, zag Rebsch twee basisspelers geblesseerd uitvallen: Lars Kruissen en Nicky van Ooijen. De eerste was al weer fit genoeg om op de bank plaats te nemen, maar Van Ooijen zal nog weken nodig hebben om te herstellen van zijn schouderblessure. Daar kwam nog bij dat kort voor de wedstrijd Eder de Kok en Rens van den Hout zich ziek moesten afmelden. Daardoor moest het strijdplan op het laatst nog gewijzigd worden en werd er een basisplaats ingeruimd voor Belmin Popara, met 12 goals de topscorer van WSC JO19-1, dat uitkomt in de landelijke vierde divisie. De juniorenspits speelde slim en wist behendig fysieke duels te ontlopen.

Voor de pauze ging de strijd gelijk op. Popara gaf meteen zijn visitekaartje af en zette na een klein half uur zijn ploeg op voorsprong (1-0) en dat was tevens de ruststand. De Zeeuwen gingen na de thee op jacht naar de gelijkmaker. WSC moest terug en had het moeilijk. Maar de Waalwijkers hielden stand en hadden deze middag een rots in branding. Keeper Rodney Schrauwen hield met een aantal puike reddingen zijn ploeg op de been en groeide uit tot de held van de dag. Zeelandia kreeg de kansen, maar kon niet tot scoren komen, en zoals zo vaak valt de treffer dan aan de andere kant. Halverwege de tweede helft kwam WSC er pas voor de eerste keer goed uit. Een prachtige aanval-uit-het-boekje werd door Yorick Hulsman afgerond en het stond 2-0 voor WSC. De Middelburgers bleven jagen op een treffer. Die viel pas in de blessuretijd (2-1) en daarna was het andermaal Schrauwen die de Zeeuwse gelijkmaker voorkwam.

Een hardwerkend WSC boekte een zwaarbevochten overwinning. Zoals gezegd: soms krijg je wat te weinig, soms krijg je wat te veel. De driepunter levert de oranje-zwarten een plaats in de middenmoot op: achtste positie met 19 punten uit 15 wedstrijden. Komend weekend een belangrijke pot voor de ploeg van Norbert Rebsch. Op bezoek in Breda bij het wat lager geklasseerde JEKA. Winst brengt WSC dan op ruime afstand van de gevarenzone in de tweede klasse E, waar de onderlinge verschillen klein zijn. Dat bewijzen de uitslagen elke week weer. Over twee weken, zondag 24 februari, speelt WSC op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen Madese Boys.