Forse nederlaag voor SSC’55

Na het afgelaste competitieprogramma van een week geleden moest SSC’55 de draad weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen Haaften. De bezoekers staan voorafgaand aan de wedstrijd op een 7e stek met 10 punten meer en zorgen steeds voor opmerkelijke, vaak grote uitslagen. De geelzwarten waren deze middag dus gewaarschuwd.

SSC’55 heeft moeite om in het ritme te komen. De tegenstander pakt de zaak energieker aan en dringt de thuisploeg terug op eigen helft. Na 10 minuten is het raak en zorgt Thijmen Gerringa voor 0-1. SSC’55 probeert aan het voetballen te komen, maar lijkt vooral met zichzelf te worstelen. Onnodig veel balverlies brengt de geelzwarten in de problemen. In de 20e minuut heeft de thuisploeg pech als Davy Wijkmans de bal teruglegt op Boyd de Jong die daarna in vrije schietpositie komt, maar de paal tegen de 2e paal knalt. Kort hierna volgt aan de andere kant een voorzet op Niek van Velzen die lijkt te gaan scoren, maar op het laatste moment zodanig door doelman Gijs Nieuwenhuizen wordt gehinderd, dat de bal naast het doel gaat. Na ruim een halfuur weet Haaften een aanval van SSC’55 af te slaan en met een snelle tegenactie Thijmen Gerringa een vrije doortocht te bezorgen, die vervolgens 0-2 binnen schiet. Kort voor de pauze belandt een vrije trap van Boyd de Jong op de lat. Thijmen Gerringa krijgt hierna nog een paar fraaie kansen de score voor Haaften uit te bouwen, maar hij verzuimt dit.

In de tweede helft komt SSC’55 er nog nauwelijks aan te pas. Er valt nog een klein kansje voor Emanuel Nsita te noteren, maar hij loopt de bal naast het doel. Na een kwartier is het Danny Verwolf die de ingevallen Daniël Zuijdam aanspeelt. Die omspeelt doelman Nieuwenhuizen vrij simpel en legt de bal in het net, 0-3. Het is duidelijk dat de wedstrijd dan gespeeld is. Vijf minuten later doet Haaften er nog een schepje bovenop. Een voorzet vanaf de linkerkant stelt Tomasz Kilian in staat vrij in te koppen, 0-4. In de voorlaatste minuut mag Kilian dan de eindstand op het bord zetten door met een fraaie schuiver net langs de paal 0-5 aan te tekenen. Zo komt het broze herstel na de winterstop voor SSC’55 tot een abrupt einde en staan de geelzwarten door de winst van concurrent RFC op Everstein weer alleen onderaan. Er is voor trainer-coach van Berkel veel werk aan de winkel om de trein weer op de rails te krijgen. Of dat reeds gaat lukken voor aanstaande zaterdag als SSC’55 op bezoek gaat bij GDC in Eethen zal de tijd leren.