Medailles voor Atletiek Club Waalwijk bij koude cross in Rijen

Foto: ACW

Op zondag 20 januari werd bij winterse taferelen de Global-e cross georganiseerd door Atletiek Club Spiridon in Rijen. Het parcours was uitgezet bij natuurgebied de Vijf Eiken. De jongste atleten bleven rond de atletiekbaan lopen en de volwassenen gingen een grote ronde door de bossen.

De grond was hard bevroren, normaal is het een modderpoel. De zon maakte, ondanks de lage temperatuur het toch best aangenaam. Er zaten een paar flinke heuvels in het parcours wat het extra zwaar maakte. De VB atleten gingen als eerste van start en liepen een ronde van 1100 meter. De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk waren er ook, deze keer ging Lars van Ravenstein uit Waalwijk met de bronzen plak naar huis. Lars moest het af leggen met de nummer twee in de sprint ze hadden allebei de zelfde tijd, namelijk 4:30 minuten.

Bij de Meisjes Pupil-C was het Fleur Claessen uit Waalwijk die als derde over de finish kwam. Ze heeft al veel ervaring bij het crossen en weet het goed te verdelen. Ze deed nu over de 1100 meter 5:45 minuten. Meisje Junioren –B Janiek Leijtens uit Waalwijk moest 4050 meter lopen ze deed dat in een tijd van 19:59 minuten en werd daarmee in haar categorie netjes tweede.

  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Of kies voor de Waalwijk App (iOSAndroid). Voor meer info KLIK HIER
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen