Jeugd R.W.B. wint Waalwijk-Cup 2018/2019

Foto: RWB

Afgelopen zaterdag slaagde de jeugd van RWB er in om een einde te maken aan de jarenlange hegemonie van WSC in de strijd om de totaaloverwinning bij de Waalwijk Cup voor de jeugd.

Een eclatante 8-0 overwinning van de JO19 van WSC op de JO19 van Baardwijk in het laatste evenement van deze toernooi dag leidde uiteindelijk met een minimaal verschil in doelsaldo tot een 1e plaats voor WSC in deze categorie en daarmee een gelijke stand voor RWB en WSC in de totaalrangschikking. Het stond echter de eindzege van RWB in de totaalstand toch niet meer in de weg. De onderlinge resultaten tussen WSC en RWB vielen namelijk in het voordeel van de laatstgenoemde uit.

Dit betekende in het seizoen van het 110-jarig bestaan van RWB een reprise van de eerdere en tot dusver enige overwinning van RWB in de strijd om de Waalwijk Cup voor de jeugd in het jaar 2008, het jaar van het 100-jarig bestaan van de club.

De volledige overall uitslag was:
1 RWB
2 WSC
3 Waspik
4 SV Capelle
5 Baardwijk
6 NEO’25
7 SSC’55

De winnaars bij de junioren waren resp. JO19: WSC; JO17: RWB; JO15: WSC.
Bij de pupillen JO13: RWB; JO11: RWB; JO09: WSC.
In de kantine van Baardwijk werd door G. Borghuis van het organiserend comité de wisselbeker uitgereikt aan de aanvoerder van de JO19 van RWB.

De winnaars in de overige categorieën waren JO07 : SV Capelle ; MO17: Baardwijk en bij de MO15, MO13 en MO11 was WSC de winnaar.
Al met al was het weer een geslaagd evenement dat door omstandigheden dit keer weer was verplaatst naar de winterstop. De schoolvakanties in combinatie met de competitieplanning door de KNVB waren daar debet aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen