WSC start 2019 met nieuwe traditie

Foto: Jeroen Pulles (Pulles&Pulles)

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarbijeenkomst in het clubhuis van WSC op zondag 6 januari werd niet alleen het glas geheven op het nieuwe jaar 2019 en de 113e verjaardag van Waalwijks oudste en grootste voetbalclub deze zelfde 6 januari. Ook zag een nieuwe traditie het levenslicht: de huldiging van WSC’ers die 25 jaar lid zijn van de club.

Trouwe leden worden al sinds 1972 gehuldigd bij WSC. Het bestaande “decoratiestelsel” voorziet in een huldiging vanaf het 40-jarig lidmaatschap middels de zilveren WSC-speld. Vanuit de club kwamen al geruime tijd geluiden om ook clubgenoten die 25 jaar lid zijn hierbij te betrekken. Het bestuur heeft besloten om hieraan gehoor te geven en ook deze leden te bedanken voor hun trouw aan de vereniging. Zij ontvangen de koperen WSC-speld.

Om de bestaande Jubilarissenavond niet te zwaar te belasten (WSC heeft met ruim 1000 leden aardig wat gedecoreerden elk jaar) werd besloten om deze groep te huldigen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. En dat viel in goede aarde want het clubhuis was zeer goed gevuld en het werd een ouderwets gezellig WSC evenement.

Voorzitter Vincent Bergmans trapte af met een gelukwens voor iedereen met betrekking tot 2019 en een felicitatie aan de club met haar 113e verjaardag. Hij wees op het gegeven dat binnen de club WSC vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Een niet te onderschatten waarde die de club herbergt en daarom nog altijd de club is waar je je thuis voelt. Ton Elings verzorgde als erevoorzitter het ceremoniële gedeelte deze middag. Hij had voor elke jubilaris een woordje voordat de koperen WSC-speld werd opgespeld.

Inmiddels liggen de feestdagen weer achter ons en gaat de bal weer rollen. Ter voorbereiding op de tweede competitiehelft staat er volgende week een aardige oefen pot voor de Waalwijkse voetballiefhebber op het programma: WSC – Baardwijk, dinsdag 15 januari, aftrap 20.15 uur, toegang is gratis.

Op de foto, gemaakt door Jeroen Pulles (Pulles & Pulles) de nieuwe jubilarissen van WSC.

Van links naar rechts: Arion Schoondermark, Twan Voogd, Berrie Timmers, Nick van Loon, Armad Pullens, Peter Fijneman, Mark Dollekens, voorzitter Vincent Bergmans en erevoorzitter Ton Elings. Gehurkt van links naar rechts: Robert Vrijhoeven, Sander van den Hoven, Davy van Son, Peter de Ruijter jr., Jeroen Weppner en Stefan van Tiggelen.

article
86681
WSC start 2019 met nieuwe traditie
Tijdens de drukbezochte nieuwjaarbijeenkomst in het clubhuis van WSC op zondag 6 januari werd niet
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20190108/wsc-start-2019-met-nieuwe-traditie/
2019-01-08T13:13:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2019/01/08131144/Jubilarissen-WSC-januari-2019.jpg
WSC
Nieuws, Sport