SSC’55 sprokkelt moeizaam punt tegen BLC

De laatste wedstrijden voor de winterstop werden zaterdag afgewerkt. SSC’55 ontving op sportpark Van Wijlen het Bossche BLC, dat met 7 uit 3 aan een goede reeks bezig is. SSC’55 boekte deze competitie slechts één overwinning.

In deze periode draait de trainerscarrousel weer op volle toeren. SSC’55 en trainer-coach Pierre van Berkel nemen aan het eind van het seizoen afscheid van elkaar. De samenwerking tussen beide partijen voldoet niet aan de vooraf gestelde verwachtingen. Wel wordt nog alles op alles gezet om degradatie te voorkomen.

In de eerste tien minuten zien we een gedreven aanvallende thuisploeg die enkele kansjes creëert, maar nog niet tot resultaat weet te komen. Vijf minuten later is dat wel het geval als Frank ter Schiphorst een mooie steekpass geeft op Boyd de Jong, die vervolgens tot een perfecte score komt, 1-0. Een bemoedigende start voor SSC’55. Lang kan van deze voorsprong echter niet worden genoten. Twee minuten later trekt Ilias Sadqi uit een vrije schop vanaf de 16 meterlijn de stand weer gelijk. Hij krult de bal over de wat lengte tekort komende doelman Gijs Nieuwenhuizen in het doel, 1-1. Vijf minuten later komen de bezoekers zelfs op voorsprong als de defensie van de thuisploeg niet bij de les is en Niels Nagtzaam kan passen op Piet Vollebergh om 1-2 aan te tekenen. Na ruim een halfuur komt SSC’55 goed weg. Bob van der Velden ontvangt een lange bal van Ilias Sadqi en schiet op doel. Via binnenkant paal komt de bal terug in het veld. SSC’55 komt in het laatste kwartier meer onder druk en moet een paar goede kansen toestaan, maar kan de schade beperkt houden.

Kort na de aftrap voor de tweede helft is er een vrije schop voor Erwin v.d. Hoven op de 16 meterlijn. Doelman Dylan van Schaik heeft weinig moeite met de slecht ingeschoten bal. SSC’55 geeft weer wat meer gas na de herstart. Een schot uit de draai door Frank ter Schiphorst gaat net naast. Even later volgt een voorzet van Dennis Heijblom vanaf de rechterkant. Boyd de Jong is er als de kippen bij en scoort de gelijkmaker met het hoofd, 2-2. Hierna volgt een fase waarin de trouwe supportersschare, die de ijzige kou trotseert, het nou niet bepaald warm krijgt van het spelniveau. We pakken het verslag weer op in de 82e minuut als een prachtig schot van Davy Wijkmans knap wordt gestopt door de BLC-goalie. Vlak voor tijd zien we nog een mooie aanval van SSC’55 over rechts met een pass op Boyd de Jong, die vervolgens hoog over schiet. Zo kan SSC’55 voor de winterstop toch nog een puntje toevoegen aan het totaal dat hiermee op 6 komt, exact gelijk aan dat van vorig seizoen rond deze tijd. De achterstand op de concurrentie bedraagt 3 punten op RFC (1 wedstrijd minder gespeeld) en 5 op Asperen, GVV’63 en Vuren.

De eerstvolgende wedstrijd staat voor SSC’55 geprogrammeerd op 19 januari, thuis tegen Asperen.