Alle jeugdteams van V.C. ATAK’55 kampioen

Waspik – Een week nadat het A1 meisjes team van volleybalvereniging V.C. Atak’55 uit Waspik de kampioenswedstrijd won, werden dit weekend de beide gemengde C teams officieel kampioen. Alle jeugdteams promoveren en zo brengt de jeugd van V.C. Atak’55 de vereniging in de volleybal top.

Investering in opleiding en begeleiding van de jeugd

De ontwikkeling van de jeugdteams van Atak is erg goed. De vereniging heeft momenteel 75 jeugdleden en dat aantal groeit wekelijks. Er komen ook steeds meer leden van buiten Waspik bij. V.C. Atak’55 krijgt zo meer en meer een regio functie. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de opleiding en begeleiding van de jeugd. “Dat is erg belangrijk, immers de jeugd heeft de toekomst!”, zegt voorzitter Mark van Gulik. “De trainingsopleidingen in bijvoorbeeld coaching en begeleiding zorgen ervoor dat de jeugd zich kan ontwikkelen. En dat levert veel plezier en fanatisme op. De hoge posities in de ranglijsten leveren het bewijs.” Toch heeft V.C. Atak’55 op dit moment, maar zeker ook richting de toekomst, behoefte aan trainers voor de leergierige jeugd.

Vereniging in ontwikkeling

De meeste commissies van Atak zijn goed bezet en draaien op volle toeren. Er worden in samenwerking met de Buurtsportcoaches van de Gemeente Waalwijk jeugd clinics gegeven in Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk. Bovendien is de samenwerking met Volleybal Midden-Brabant voortgezet. Na afloop van de zeer succesvolle Atak Beach op het Dorpsplein werd het zand getransporteerd naar Sportpark Lindenheuvel waar in recordtempo Waspik Beach is aangelegd waar veel jeugd en volwassenen als aanvulling op het zaalseizoen de hele zomer hebben kunnen beachvolleyballen.

Frikandellentoernooi

Binnen de vereniging in Waspik is ook veel ruimte voor gezelligheid. Naast diverse activiteiten als het jeugdkamp, bingo en het al genoemde Atak Beach op het Dorpsplein vindt er traditiegetrouw na de laatste wedstrijden van alle teams het Frikandellentoernooi plaats. Dit jaar is dat op woensdag 19 december om het kalenderjaar goed af te sluiten. In het nieuwe jaar start een nieuwe competitieronde.

gallery
86070
Alle jeugdteams van V.C. ATAK’55 kampioen
Waspik – Een week nadat het A1 meisjes team van volleybalvereniging V.C. Atak’55 uit Waspik
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20181215/alle-jeugdteams-van-v-c-atak55-kampioen/
2018-12-15T21:00:39+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/15205710/20181215_144408.jpg
Nieuws, Sport