Fraaie doelpuntrijke uitzege WSC

WSC won in Goirle van VOAB
WSC won in Goirle van VOAB
Foto: WSC

Tweedeklasser WSC boekte in Goirle een fraaie overwinning op het sterke VOAB. De Waalwijkers hebben nu wat afstand genomen van de gevarenzone en aansluiting gevonden bij de middenmoot. Wanneer komende zondag de laatste wedstrijd van 2018 kan worden gewonnen maakt WSC een flinke sprong op de ranglijst.

Het publiek zag twee aanvallend ingestelde ploegen zondagmiddag in Goirle. En het zag ook dat er een straffe wind stond in de lengterichting van het veld en die had thuisploeg VOAB in de rug in de eerste helft. WSC-keeper Rodney Schrauwen was al een keer op de proef gesteld in de openingsfase, maar het was de ploeg van Norbert Rebsch die de score opende. Een fraaie aanval over rechts via Lars Kruissen en Mounir Maamar werd even fraai in de touwen gewerkt door Yannick Burleson: 0-1 in de 13e minuut. Lang kon WSC niet genieten van de voorsprong , want nog geen vijf minuten later verkeek Rodney Schrauwen zich op een verre vrije trap en zag de bal in het doel verdwijnen: 1-1 na 17 minuten. Er kwamen aanvallen over en weer, maar het was VOAB dat de opgelopen achterstand nog voor rust wist om te zetten in een voorsprong, opnieuw uit een dood spelmoment. Tien minuten voor rust werd een corner vanaf links bij de eerste paal binnen gewerkt: 2-1. Nu was het WSC dat snel reageerde op de achterstand. Nicky van Ooijen schoot een vrije trap van dik 25 meter over de muur achter de kansloze VOAB-goalie: 2-2 (40e minuut). Oók nog voor rust kon de aanvoerder van de Goirlese ploeg na een elleboogstoot met een directe rode kaart inrukken. VOAB moest met 10 man verder.

Maar in overtal een wedstrijd naar je toetrekken is niet altijd even vanzelfsprekend en eenvoudig. Ook niet deze middag. WSC had na rust weliswaar meer balbezit en creëerde een licht overwicht, maar slaagde er niet in de wedstrijd volledig onder controle te krijgen. Na een uur spelen kreeg WSC, na een handsbal, een strafschop toegekend . Mounir Maamar verzilverde de pegel: 2-3. Het lukte de Waalwijkse ploeg niet om de voorsprong verder uit te bouwen en daarmee de partij in het slot te gooien. WSC was te slordig in de eindfase en moest toezien hoe VOAB gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker kwam. Het bleef enorm spannend. Pas in de slotseconde wist invaller Rens van de Hout de vierde treffer binnen te tikken: 2-4 en tevens de eindstand.

WSC heeft hard moeten werken voor deze driepunter, ondanks één helft in overtal. Dat zegt ook iets over VOAB, door velen getipt als een titelkandidaat, dat weigerde zich gewonnen te geven. Maar in elk geval een welkome overwinning. WSC heeft nu een gaatje geslagen met de onderste twee ploegen en aansluiting gevonden met de grote middenmoot in de tweede klasse E, waarin zeven ploegen op slechts twee punten afstand van elkaar staan. De Waalwijkers zijn nu drie wedstrijden zonder nederlaag en doen ook nog steeds mee voor de tweede periodetitel.

Komende zondag de laatste competitiewedstrijd van 2018, een thuisbeurt tegen middenmoter Zundert (slechts twee punten meer dan WSC). Als de équipe van Norbert Rebsch er in slaagt om deze partij te winnen, dan gaat die als middenmoter de winterstop in en wordt ook de tweede periode interessanter. Aftrap WSC – Zundert zondag om 14.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen