SSC’55 kan tij nog niet keren bij HSSC’61

Onder herfstachtige weersomstandigheden ging SSC’55 zaterdag op bezoek bij HSSC’61 in Hei- en Boeicop. Het laatste treffen tussen beide ploegen, zo’n 15 jaar geleden, was memorabel. Ook destijds woei er een straffe wind en viel ook nog eens het water met bakken uit de hemel. SSC’55 scoorde toen bij een trap naar voren door harde tegenwind in eigen doel.

Kort na de aftrap is er meteen een kans voor Bas Scheenhart van HSSC’61. Zijn schot wordt door doelman Stefan Both tot hoekschop verwerkt. In deze eerste helft heeft SSC’55 de schuin over het veld staande wind in de rug. Na een minuut of tien onderneemt Boyd de Jong een doelpoging, maar zijn schotje valt net naast de kruising. Aan de andere kant is het even later Nicky van Dam die vanaf 16 meter net naast het doel van SSC’55 schiet. Beide ploegen hebben veel last van de wind, waardoor aan beide kanten veel slordigheden optreden. HSSC’61 weet met de omstandigheden iets beter om te gaan en is dan ook gevaarlijker.
Vlak voor rust onderneemt Jari Aantjes een lange rush langs de zijlijn en geeft een assist op Bas Scheenhart, die voor de thuisploeg 1-0 scoort. Kort hierna is er een nieuwe kans voor HSSC’61, maar Nicky van Dam schiet een paar meter naast het doel.

In de eerste tien minuten na rust zien we een aanvallend SSC’55, dat met wind tegen wat beter weet te combineren. Tot serieuze doelkansen leidt het echter nog niet. Koen Looy probeert het voor de thuisploeg met een schot, maar doelman Both is attent en tikt de bal over de lat. Na 20 minuten trekt SSC’55 de stand gelijk als Boyd de Jong, na een combinatie met Frank ter Schiphorst, de bal voorzet en Joey van Veldhoven prachtig bij de tweede paal binnenkopt, 1-1.
SSC’55 speelt nu wat aanvallender. Uit een counter schiet Frank ter Schiphorst op doel, maar doelman Niek de Vos pareert. Maik Kemmeren schiet daarna uit de rebound voorlangs. Na een halfuur is het toch de thuisploeg die op voorsprong komt. Nicky van Dam rondt een aanval fraai af en zet daarmee 2-1 op het bord. Korte tijd later grijpt de defensie van SSC’55 niet adequaat in en stelt dezelfde Nicky van Dam in staat de wedstrijd in het slot te gooien, 3-1. In de slotfase mist Koen Looy dan nog een uitgelezen kans, waardoor SSC’55 een grotere nederlaag bespaard blijft.

Voor SSC’55 kan de winterstop niet snel genoeg komen. De situatie is analoog aan die van vorig seizoen. Toen ging SSC’55 met 6 punten de winterstop in als rode lantaarndrager. Het herstel daarna was op zijn minst opmerkelijk. Hier klampen de Vrijhoevenaren zich nu aan vast.

Aanstaande zaterdag speelt SSC’55 de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen BLC. Aanvang 14.15 uur.