Zakelijke overwinning voor VV NEO’25

Vreugde bij Jordy Rosenbrand en Laurens Bogers na een prachtige treffer van eerstgenoemde.

Op zaterdagmiddag 8 december stond voor VV NEO’25 de laatste thuiswedstrijd in competitieverband van het kalenderjaar 2018 op het programma.

Het is Sparta’30, dat net als VV NEO’25 in de eerste 10 wedstrijden 19 punten bijeensprokkelde, dat deze middag met VV NEO’25 uit mocht maken welke equipe voorlopig beslag mag leggen op de vierde plaats in de rangschikking. Bij VV NEO’25 is er één mutatie in de basisopstelling: na een verdienstelijke invalbeurt is Nino van Leuveren vanaf het beginsignaal binnen de krijtlijnen te bewonderen. Hierdoor start ‘powerhouse’ Ramiro van de Leur op de reservebank.

Omstreeks 15.00 uur is het Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Thijmen Duits, speler van de JO8-1 van VV NEO’25, die het doelnet achter de Andelse doelwacht in beroering brengt. Het zijn echter de bezoekers die niet veel later een opgelegde mogelijkheid krijgen om de door Transportbedrijf Faro BV gesponsorde wedstrijdbal tegen de touwen te jagen: na een verkeerde breedtepass in de Sprangse verdediging schiet Lennard van Andel rakelings naast. Beide ploegen gaan uiterst voorzichtig te werk en de kansen zijn schaars. Na een verkeerde breedtebal van Mike Rutters is er aan de overzijde ook een grote mogelijkheid te noteren, maar de poging van Jordy Rosenbrand wordt gekeerd door Martijn de Graaf. Julian Vos ziet een afstandspegel ternauwernood naast getikt worden. Daarna vindt de eerste wissel aan de kant van de thuisploeg plaats: Julian Vos wisselt van kicksen, een keuze die hem naar later blijkt geen windeieren zal leggen. Jordy Rosenbrand schiet na een prima assist van Nicky van Wanrooy voorlangs. Het venijn blijkt in de staart van de eerste helft te liggen. In de achtendertigste minuut vindt Julian Vos met een leep balletje Jordy Rosenbrand, die het speeltuig ineens op de pantoffel neemt en de 1-0 op het scorebord zet. Een minuut later jaagt diezelfde Rosenbrand goed door op de Andelse doelman, waarna Julian Vos de afgeslagen bal met uiterste precisie over de uitgekomen doelwacht in het verlaten doel lepelt: 2-0. In de voorlaatste minuut is het Jordy Rosenbrand die een scherp aangesneden corner van Nicky van Wanrooy met een acrobatische omhaal tegen de touwen knalt. Met een riante 3-0 voorsprong zoekt VV NEO’25 de kleedkamer op.

De tweede vijfenveertig minuten zijn bij lange na niet zo attractief als het eerste bedrijf. VV NEO’25 hoeft niet meer en Sparta’30 blijkt onmachtig. De kansen aan beide kanten zijn dan ook schaars, al dient Rudy van Dongen het leder voor de voeten van Lennard van Andel weg te tikken om een Andelse treffer te voorkomen. Aan de overzijde draait Nick van Gils zijn opponent tureluurs alvorens een scherpe voorzet af te leveren. Helaas kan er niemand afdrukken. Lars van Caem vuurt een afgeslagen corner op het doel, maar doelman De Graaf reageert attent. In de slotfase verlaten achtereenvolgens Jordy Rosenbrand, Nicky van Wanrooy en Nick van Gils het speelveld. Voor hen komen jongelingen Ramiro van de Leur, Robin Rosenbrand en Mitch Soffner binnen de lijnen. Laatstgenoemde kan na een snelle counter over de rechterzijde afwerken, maar mikt te hoog. De wederom sterk spelende Laurens Bogers ziet een kopbal op katachtige wijze gekeerd worden door doelman De Graaf. In de voorlaatste minuut weet Anrico Visser de eretreffer aan te tekenen, maar arbiter Lennaert de Looze, die prima fluit en daardoor een eenvoudige middag kent, besluit het vlagsignaal van zijn assistent Van der Linden over te nemen. Daardoor verandert er niets meer in de stand en boekt VV NEO’25 een zakelijke 3-0 overwinning.

Door een goede eerste helft kon VV NEO’25 in de tweede helft wat gas terugnemen. Volgende week, op bezoek bij koploper Sleeuwijk, mag en zal hier echter geen sprake van zijn. Om met een voldaan gevoel de winterstop in te gaan, moet VV NEO’25 volgende week met een resultaat uit Sleeuwijk terugkeren. Op Sportpark de Roef zal om 15.00 uur afgetrapt worden. De wedstrijdleiding zal in handen zijn van arbiter Wijnand van Vreeswijk.