R.W.B. gaat kantine gezonder maken

Irene Walk van TEAM-FIT en Carola Bruurmijn kantinebeheerster RWB
Foto: RWB

Sporten en gezond eten is belangrijk voor kinderen maar ook voor volwassenen. De mogelijkheden om te bewegen zijn er bij voetbalvereniging RWB volop. Als club stimuleren we het dat iedereen, vooral bij kinderen en selectie elftallen, naast voetballen op zaterdag of zondag doordeweeks twee keer in de week traint.

We vinden het daarnaast belangrijk dat iedereen in de kantine ook de mogelijkheid heeft om gezond te eten. Daarom werkt RWB volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. De kantine van RWB biedt daarom in elke productgroep minstens één betere keuze aan, bijvoorbeeld een bruin i.p.v. een wit broodje, popcorn i.p.v. chips. Voetbalvereniging RWB stimuleert ook het drinken van water en daarom is er in de gang bij de kleedkamers en in de kantine altijd de mogelijkheid om water te drinken.

Met deze veranderingen proberen we zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te wijzen op het feit dat bewegen en gezond eten belangrijk is en dat dit zeker niet minder smaakvol hoeft te zijn. Binnenkort gaat TEAM-FIT een kantinescan uitvoeren om te kijken of RWB voldoet aan de Richtlijn Gezondere Kantine in Brons.

article
85614
R.W.B. gaat kantine gezonder maken
Sporten en gezond eten is belangrijk voor kinderen maar ook voor volwassenen. De mogelijkheden om
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20181204/r-w-b-gaat-kantine-gezonder-maken/
2018-12-04T09:29:14+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/04092811/RWB-gaat-kantine-gezonder-maken.jpg
Gezonde kantine, rwb
Nieuws, Sport