Punten blijven schaars voor WSC

Mounir Maamar (archief)
Foto: FvB

Met een heuse hattrick mocht Mounir Maamar zich man-of-the-match noemen bij WSC na afloop van de thuisontmoeting tegen SC Kruisland. Maar zijn drie treffers waren niet genoeg voor de zege. De tegenstanders vonden ook drie keer het net en zo kon er slechts één schamel puntje aan het nog altijd magere totaal van de Waalwijkers worden toegevoegd.

Als je drie keer scoort moet je de punten eigenlijk binnenhalen. Maar het liep deze zondagmiddag even anders. In de slotminuut had WSC zelfs de vierde (en winnende) treffer voor het intikken, maar precies zoals vorige week lukte dat ook deze middag niet. Hoewel een driepunter meer dan welkom zou zijn geweest, zou het ook iets te veel van het goede zijn geweest. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van, kenden allebei sterke en minder sterke fases en trakteerden het publiek ook nog eens op zes doelpunten. Beide ploegen verdienden het niet om te verliezen.

SC Kruisland begon goed en vol vertrouwen aan deze partij, gesterkt door het gegeven dat de West-Brabanders al vier wedstrijden op rij hadden gewonnen en waren opgeklommen naar de top van het klassement. De gasten kwamen dan ook verdiend op voorsprong na dik tien minuten (0-1). WSC herpakte zich snel en al een paar minuten later liet Mounir Maamar zijn eerste treffer van deze middag noteren (1-1). De thuisploeg was nu de bovenliggende partij en er kwamen kansen. Opnieuw Mounir Maamar wist nog voor de rust de opgelopen achterstand om te zetten in een voorsprong (2-1).

Na de thee ging SC Kruisland op jacht naar de gelijkmaker, maar een goed uitgespeelde tegenaanval in de 53e minuut bracht een grotere voorsprong op het bord voor de thuisploeg en tevens de hattrick voor Mounir Maamar, want het was zijn derde (3-1). De gasten voerden de druk nu op een WSC ging door een moeilijke fase. Ruim een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer (3-2), vijf minuten later gevolgd door de fraaie gelijkmaker (3-3). Beide ploegen hadden geen zin in een puntendeling en gingen vol voor de winst in de slotfase. Kansen over en weer met de beste mogelijkheid voor WSC in de slotminuut. Maar een opgelegde kans was deze middag niet besteed aan de equipe van Norbert Rebsch. Eindstand 3-3.

Met dit ene puntje schieten de Waalwijkers weinig op bij hun pogingen weg te komen uit de gevarenzone. Het puntentotaal staat nu op 9 uit 10 wedstrijden en WSC vindt zichzelf terug op de 12e positie, een nacompetitieplaats. Daar komen nog eens twee vervelende blessures bij. Jimmy Jansen en Yorick Hulsman vielen allebei uit en hun herstel zal waarschijnlijk weken in beslag gaan nemen. Daar staat tegenover dat WSC een einde wist te maken aan de zegereeks van SC Kruisland en dat het andermaal liet zien voetballend voor niemand onder te doen in de tweede klasse E. Volgende week gaat WSC op bezoek in Goirle bij middenmoter VOAB, dat net als WSC de laatste drie wedstrijden niet heeft weten te winnen.

article
85585
Waalwijkers komen niet verder dan gelijkspel
Met een heuse hattrick mocht Mounir Maamar zich man-of-the-match noemen bij WSC na afloop van
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20181203/punten-blijven-schaars-voor-wsc/
2018-12-03T16:25:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/03162514/Mounir-Maamar2.jpg
Kruisland, WSC
Nieuws, Sport