Baardwijk in extra tijd alsnog voorbij R.W.B.

Voor aanvang van de Waalwijkse Derby Baardwijk – RWB stonden beide ploegen met 9 wedstrijden, 3 gewonnen, 3 gelijk en 3 verloren gebroederlijk naast elkaar op de ranglijst in de KNVB 3e klasse B. Toen de rook van de aantrekkelijke derby was opgetrokken stond Baardwijk 3 punten boven RWB, waarbij beide clubs vonden dat Baardwijk op basis van de gespeelde wedstrijd te veel had gekregen.

Voetbal gaat echter nog steeds om de meest gescoorde doelpunten en dat deed Baardwijk het beste. In de tweede helft leek het met name in de slotfase erop dat RWB er met de 3 punten vandoor zou gaan. Echter twee 100% kansen gingen verloren waardoor Baardwijk in de extra tijd toch nog op voorsprong kwam. De 3-1 eindstand flatteerde de uitslag en kwam doordat RWB massaal in de aanval ging om in een ultieme poging te trachten toch nog gelijk te komen.

In de eerste helft van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en opende Justin van der Sanden de score na een uittrap van RWB-keeper Cas Wirken, die met een dropkick voor de assist zorgde. Na een half uur spelen ging Tom Sleenhoff op rechts goed door en was hij glijdend de RWB-verdediging te snel af, ruststand 1-1.

Na rust bleef het een spannende derby die het publiek van beide clubs geen moment verveelde, stevig voetbal opleverde maar daarbij moet aangetekend worden dat het duel geen moment over de schreef ging. Ook in de tweede helft zat iedereen op het puntje van zijn stoel al was het maar dat het publiek door de regen veelal op de tribune plaats had genomen. Na kansen over en weer, waarbij Baardwijk via Tom Sleenhoff nog het dichtste bij een doelpunt was leek het erop dat toch RWB de zege naar zich toe zou trekken. Scheidsrechter Tim Visser had RWB namelijk een goede kans kunnen geven maar weigerde te fluiten toen de doorgebroken Justin van der Sanden in de 16 meter onderuit werd getrokken. Dat RWB niet op voorsprong kwam dient het zich het meest zelf aan te trekken doordat het de twee opgelegde kansen miste. Door deze kansen niet te benutten ging RWB in de slotfase toch nog de bietenbrug op. Toen de 90 minuten al verstreken waren en iedereen dacht dat beide ploegen één puntje aan het duel over zou houden was het invaller Rene Covac die alsnog de winnende treffer scoorde. Vanaf de aftrap stormde RWB massaal naar voren en probeerde Mike van Helvoirt zijn voorhoede te bereiken om in een ultieme poging alsnog de gelijkmaker te forceren. De afgeslagen poging werd daarna door Baardwijk heel efficiënt omgezet naar een geflatteerde 3-1 overwinning.

Voor RWB staat er volgende week een nieuwe derby op het programma want dan komt Waspik naar Sportpark De Gaard, Baardwijk gaat dan uit naar UVV’40.