SSC’55 scoort niet tegen SC Everstein

Nadat SSC’55 in de vorige wedstrijd de punten in Gameren moest laten, waar GVV’63 met 4-2 te sterk bleek, was runner-up SC Everstein nu de volgende tegenstander. SSC’55 wacht als mede-hekkensluiter al weken op de ommekeer.

Na het startsein is er direct al een prachtige aanval van SSC’55 over rechts, waar Frank ter Schiphorst zijn tegenstander uitspeelt en een harde voorzet op maat geeft. Emanuel Nsita komt echter een teenlengte tekort om de bal in het netje te deponeren. Even later is het aan de andere kant Erik Bergshoeff die vallend naast kopt uit een vrije trap van Marijn van Helmondt. SSC’55 heeft deze middag aanvallende aspiraties en laat zich van de beste kant zien. Na een kwartier plaatst Kevin Knippels de bal uit een vrije schop in het strafschopgebied, waar Boyd de Jong onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Van Vreeswijk wijst naar de penaltystip. Kevin Knippels plaatst zich achter de bal, maar schiet naast. Twee minuten later is er een nieuwe aanval en geeft Emanuel Nsita een fraaie steekpass op Kevin Knippels, die nu vrij kan inschieten, maar de bal over het doel werkt. Een inzet van Everstein wordt even later niet goed weggewerkt, waardoor de 39-jarige nestor van Everstein, Brayton Biekman, de bezoekers op voorsprong kan zetten, 0-1. Op dat moment was het wel tegen de verhouding in. In de 38e minuut kopt Boyd de Jong voor SSC’55 vallend in uit een vrije schop van Kevin Knippels, maar doelman Emiel Schippers tikt de bal net langs de paal naast het doel. Een paar minuten later brengt Simon van Zante voor Everstein een prachtige scoringskans om zeep als hij in vrije positie over het doel schiet.

Na de thee moet SSC’55 het initiatief grotendeels aan Everstein laten. In de 55e minuut heeft SSC’55 geluk als een schot van Simon van Zante via binnenkant paal uit het doel ketst. Een directe doelpoging uit een vrije schop van Kevin Knippels mislukt; de bal gaat rakelings over het doel. Everstein countert via Robbie de Roos die zich knap vrij speelt en Brayton Biekman in stelling brengt. Die laat de kans niet liggen en tekent voor de 0-2. SSC’55 doet verwoede pogingen de aansluiting te vinden, maar dat mag deze middag niet lukken. Een mooie voorzet van Frank ter Schiphorst op Emanuel Nsita, die de bal goed intikt, wordt door doelman Schippers net voor de lijn gepareerd. Acht minuten voor tijd beslist Everstein de wedstrijd definitief als Simon van Zante zich vrij speelt en met een enorme pegel in de verre bovenhoek 0-3 op het bord laat zetten.

SSC’55 speelde een verdienstelijke wedstrijd en had deze middag het geluk niet aan haar zijde. Bij rust had normaal gesproken een voorsprong op het bord moeten staan, maar dat mocht niet zo zijn. Everstein had daar uiteraard geen boodschap aan en benutte de kansen wel. Doordat mede-hekkensluiter Asperen een overwinning boekte, is SSC’55 nu rode lantaarndrager.

Aanstaande zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen HSSC’61 in Hei en Boeicop.