Zwak RKC verliest pijnlijk van FC Dordrecht

Foto: RKC Waalwijk

RKC Waalwijk wilde de afgelopen twee overwinningen voortzetten in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht. De ploeg van trainer Fred Grim slaagde daar gisteravond niet in. Twee treffers van Zamouri zorgde voor een 2-0 nederlaag.

Voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht begon RKC Waalwijk met één wijziging ten opzichte van vorige week. Nikki Baggerman ontbrak wegens een blessure, waardoor Melle Meulensteen terugkeerde in de basis. Hierdoor schoof Hans Mulder een linie op naar zijn vertrouwde plekje.

In het Riwal Hoogwerkers Stadion was de openingsfase rommelig. Beide ploegen wisten weinig raad met het balbezit. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een crosspass van Peijnenburg belande bij Stankov. De middenvelder stuitte op de voeten van Etiënne Vaessen.

Zijn teamgenoot Zamouri vond even later Van Weert op zijn weg. Waar hij eerst nog stuitte op de verdediger was het in de volgende aanval wel raak. Vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied verschalkte hij Vaessen laag in de verre hoek. De Waalwijkers wisten hier weinig kansen tegenover te zetten, waardoor men met een 1-0 achterstand de rust inging.

RKC begon fel aan de tweede helft, met enkele kansen tot gevolg. Eén daarvan was voor Meulensteen, die uit een corner over het doel kopte. Desondanks vergrootte Dordrecht in de 49e minuut de marge. Vaessen kreeg de bal niet genoeg onder controle waardoor Zamouri zijn tweede van de avond kon maken. Fred Grim bracht met Koenraat en Seys aanvallende impulsen in het veld om een aansluitingstreffer te forceren. De 2-1 viel niet, en ook de thuisploeg liep niet verder uit. RKC Waalwijk verliest met 2-0 van FC Dordrecht en weet de voorafgaande overwinningen geen goed vervolg te geven.

article
85553
Zwak RKC verliest pijnlijk van FC Dordrecht
RKC Waalwijk wilde de afgelopen twee overwinningen voortzetten in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht. De
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20181201/zwak-rkc-verliest-pijnlijk-fc-dordrecht/
2018-12-01T17:25:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/12/01172416/04834c9a2031789c7d507517e0d19c60.jpg
Nieuws, Sport