Penalty beslist R.W.B. – Bavel

Foto: RWB

RWB voetbalde zondag 25 november tegen Bavel waarbij beide ploegen elkaar niet veel toegaven. Lang leek het erop dat de wedstrijd zou eindigen in 0 – 0 en door de meeste toeschouwers snel in de vergetelheid zou raken. Dat zou dan een mooi resultaat zijn geweest voor Bas Damen die zijn debuut maakte in RWB-1.

Door blessures en vakantie waren alle drie de selectiekeepers niet aanwezig en moest trainer Ruud van den Heuvel op zoek naar een keeper. Zijn zoektocht eindigde bij de 15 jarige Bas Damen die normaal keept in RWB JO-17-1. 10 Minuten voor tijd kreeg de wedstrijd voor RWB een vervelende wending. Door een onnodig gemaakte overtreding in de 16 meter mocht Bavel vanaf 9 meter en 15 centimeter trachten Bas Damen te kloppen. Dit was de enige keer deze middag maar dus wel voldoende om de 3 punten mee te nemen naar Bavel en eindigde een typische 0 – 0 wedstrijd toch nog in 0 – 1. Ondanks de nederlaag waren er na de wedstrijd volop complimenten voor Bas Damen en werd hij gekozen tot Man of the Match.

Voor RWB zijn de laatste drie wedstrijden voor de winterstop alle drie streekderby’s. In volgorde is het uit tegen Baardwijk, thuis tegen Waspik en uit naar DESK. A.s. zondag gaat RWB voor de echte Waalwijkse derby naar Waalwijk Oost en speelt het tegen Baardwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen