Malaise houdt aan voor SSC’55

Wekenlang al bevindt SSC’55 zich in een neergaande spiraal en het lukt de geel-zwarten maar niet om de tweede overwinning te boeken. In de vorige wedstrijd in en tegen Haaften werd een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Nu moest SSC’55 het in Gameren opnemen tegen naaste concurrent GVV’63.

SSC’55 beschikt deze middag niet over de voor 3 wedstrijden geschorsten Erwin v.d. Hoven en Davy Wijkmans en mist na de aftrap de nodige scherpte. Joep Hamers loopt hierdoor al vrij snel tegen een gele kaart op. Na een aftastende beginfase bouwt SSC’55 na ruim een kwartier een mooie aanval op. Emanuel Nsita komt in schietpositie, maar werkt de bal over het doel. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op, maar tot uitgespeelde kansen komt het vooralsnog niet. Na een klein halfuur is er een kans voor Boyd de Jong, maar hij stuit op de Gamerense goalie. Aan de andere kant breekt Mitchell Springer door de defensie en probeert het met een lob, maar mikt daarbij wat te laag waardoor doelman Both de bal uit de lucht kan plukken. Even later wordt Springer vanuit een counter aangespeeld en probeert Joep Hamers de bal te onderscheppen, maar hij raakt de bal niet goed. De uitgekomen doelman Stefan Both maait vervolgens over de bal heen die daarna over de doellijn rolt, 1-0. Vier minuten later knalt Mitchell Springer onberispelijk in de verre hoek als de SSC’55 defensie niet goed ingrijpt en moet toezien hoe GVV’63 op een 2-0 voorsprong komt. Dit is tevens de ruststand.

Kort na de hervatting probeert Emanuel Nsita het voor SSC’55 met een schotje van veraf, maar de bal verdwijnt net naast de tweede paal. Even later wordt zijn volgende doelpoging door de doelman verijdeld als die de bal tegen de kruising tikt. SSC’55 probeert door het nemen van meer risico de aansluitingstreffer te bewerkstelligen, maar geeft hiermee de tegenstander ook meer ruimte voor een counter. In de 55e minuut is het dan ook raak als Björn van Bruchem profiteert en 3-0 binnen schiet. Alweer twee minuten later gooit GVV’63 de wedstrijd definitief in het slot. De defensie van SSC’55 wordt uitgespeeld en Thomas van der Leij kan de hoek uitzoeken, 4-0. SSC’55 weet de thuisploeg daarna nog wel onder druk te zetten, maar het gat is inmiddels te groot. Joey van Veldhoven redt de eer door uit een voorzet van Boyd de Jong binnen te koppen, 4-1. Boyd de Jong loopt tegen een serieuze blessure op aan zijn kin en moet worden afgevoerd.
Boy Donders zorgt hierna nog voor 4-2, maar SSC’55 mag verder van geluk spreken dat GVV’63 nog een aantal dotten van kansen om zeep helpt.

SSC’55 weet elke wedstrijd tot scoren te komen, maar krijgt steeds teveel doelpunten om de oren. Een belangrijke stap om de negatieve spiraal te doorbreken is het houden van de nul. Aanstaande zaterdag kan hiermee begonnen worden op Sportpark van Wijlen als runner-up SC Everstein op bezoek komt. Aanvang 14.30 uur.