Red-Rag Tachos verliest van koploper uit Den Haag

Foto: Tachos

Afgelopen zaterdag reisden de mannen van Tachos HS1 af naar Den Haag voor de uitwedstrijd tegen de nummer 1 uit de Eredivisie: Hellas HS1. De Hagenezen wisten dit seizoen bijna alle wedstrijden te winnen en speelden eenmaal gelijk. Tachos staat er daarentegen iets minder voor, want de laatste twee wedstrijden wisten de mannen van hoofdtrainer Vladan Mijalkovic geen punten te pakken.

Beide ploegen begonnen vrij sterk aan de wedstrijd, waarbij de Haagse koploper gedurende de gehele wedstrijd wel iets beter en vooral secuurder was. Tachos bleef daarentegen wel goed in de buurt, maar het verschil bleef telkens 2 à 3 doelpunten. Toch zag je de strijd en beleving in het Waalwijkse team en bleven de spelers opboksen tegen de nummer 1. Aanvoerder Cas Verbunt vertelt: “Er was onderling veel beleving in het team en we werkten hard voor ieder doelpunt. Dat is iets wat ik de afgelopen weken een stuk minder heb gezien en de wedstrijd was velen malen beter dan de voorgaande. De scherpte was terug en er stond echt weer een team”.

In de tweede helft wist Tachos het verschil nog terug te brengen tot één doelpunt achterstand, maar vrijwel direct daarna zakte het spel in en wist Hellas de stand verder uit te breiden met een 35-29 winst voor de Hagenezen als gevolg. “We mogen zeker niet ontevreden zijn. Hellas is een sterke ploeg met veel ervaring. Zij wisten de afgelopen wedstrijden, op één na, allemaal te winnen en dat laat zien dat het echt een pittige ploeg is om tegen te spelen. Wij hebben als collectief zijnde gestreden voor elkaar en we hebben laten zien dat we echt een team zijn, maar helaas zat er vandaag niet meer in. Als jonge ploeg leren we van iedere wedstrijd en deze ervaringen nemen we weer mee naar de trainingen en de volgende wedstrijd”. Verder speelde Joep Voermans in het bijzonder een zeer sterke wedstrijd voor Tachos en hij sprong en met zijn acties echt bovenuit.

Daarnaast verloren de handballers van Tachos zaterdag niet alleen de wedstrijd, maar ook werd duidelijk dat aanvoerder Cas Verbunt noodgedwongen zijn handbalcarrière moet beëindigen. De 20-jarige Verbunt kampt al enige tijd met ernstige klachten aan zijn enkel, maar afgelopen week werd duidelijk dat hij zijn geliefde sport niet meer kan voortzetten in verband met deze blessure. “Een vreselijke beslissing die ik zeker liever niet had genomen, handbal is mijn passie, ik leef voor de sport, dus die nieuws hakt er bij iedereen erg in”. Op 8 december speelt Cas zijn laatste thuiswedstrijd in Sporthal De Slagen. Binnenkort zal hij in een uitgebreid interview meer toelichten over zijn situatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen