WSC overtuigend naar ruime zege

Koen Schimmer
Foto: Pulles&Pulles

Na een ellendige start van de competitie met tegenslag, vormverlies, blessures en pech vond WSC zichzelf na vijf speeldagen met één schamel puntje terug als hekkensluiter van de tweede klasse E. Maar in acht dagen kan er veel veranderen: op eigen veld winnen van de koploper om daarna een fraaie 0-4 uitzege te boeken.

Nadat een week geleden de ongeslagen koploper Cluzona met lege handen werd teruggestuurd naar Wouw (3-2 winst voor WSC) was duidelijk dat het voor WSC nu zaak was om te laten zien dat dit geen éénmalige opvlieging was geweest. Middenmoter Madese Boys moest het slachtoffer worden.

In de beginfase ging het aardig tegen elkaar op in Made, waar werd gespeeld onder een vriendelijk najaarszonnetje, maar al snel had WSC het betere van het spel. De Waalwijkers wonnen steeds meer persoonlijke duels en net als vorige week was Mounir Maamar een plaaggeest voor de defensie van de tegenpartij. Hij stond dan ook aan de basis van de openingstreffer in de 18e minuut, het doelpunt kwam op naam van Rens van de Hout. Het vertrouwen kreeg een geweldige boost en de équipe van Norbert Rebsch creëerde nog voor rust enkele fraaie kansen, die niet werden benut want bij het rustsignaal stond het nog altijd 0-1.

De oranje-zwarten gingen in het tweede speldeel gewoon verder met het sterke spel van voor rust. In de 56e minuut viel de 0-2 van de voet van Koen Schimmer. Madese Boys probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar WSC verdedigde solide en had ook deze middag in Rodney Schrauwen een bekwame sluitpost. Er was voor de thuisploeg niets te halentegen WSC deze zondag. Rens van de Hout vond opnieuw het net en in de slotminuut liet ook Koens Schimmer zijn tweede treffer noteren. Einduitslag 0-4. Een fraaie en volkomen verdiende zege en voor de eerste keer dit seizoen géén tegentreffer.

Dankzij twee overwinningen heeft WSC de aansluiting met de middenmoot weer gevonden. Komend weekend mag worden genoten van een vrije zondag, waarna op zondag 18 november de thuisbeurt tegen Unitas ’30 uit Etten-Leur op de rol staat.

article
84612
WSC overtuigend naar ruime zege
Na een ellendige start van de competitie met tegenslag, vormverlies, blessures en pech vond WSC
https://waalwijk.nieuws.nl/sport/20181106/wsc-overtuigend-naar-ruime-zege/
2018-11-06T10:17:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/364/2018/11/06101703/Koen-Schimmer.jpg
WSC
Nieuws, Sport