Tachos Heren 1 laat over zich heen lopen door E&O

Afgelopen zaterdag stond voor Red-Rag Tachos Heren 1 de thuiswedstrijd tegen E&O uit Emmen op het programma. De Waalwijkse handballers starten de wedstrijd zonder Mikolaj Borowczyk, die de week daarvoor tegen Volendam geblesseerd uitviel. Daarnaast was ook basisspeler Jochem de Brouwer afwezig.

De afwezigheid van deze twee basiskrachten uit Heren 1 werd opgevangen door andere opbouwers, wat maakte dat op deze positie minder wissels aanwezig waren. Vanaf het startsignaal van de wedstrijd was er bij Tachos weinig beleving en weinig scherpte te zien. E&O maakte hier gretig gebruik van, speelde vanaf minuut één een sterke wedstrijd en Tachos bleef daarentegen zeer matig spelen. De eerste helft was de thuisspelende ploeg weinig doelgericht en in het veld werden regelmatig technische fouten gemaakt. In de eerste helft werd er maar liefst 26 keer geschoten en hiervan waren maar 9 schoten trefzeker. “Zonde en zo onnodig als je het mij vraagt”, zegt Cas Verbunt, speler van Tachos Heren 1. Beide teams gingen de kleedkamer in met een verschil van 8 doelpunten in het voordeel van E&O. “ In de rust keken we al aan tegen een groot gat, waarvan je weet dat het lastig is om terug te komen. Het stukje inzet en beleving was afgelopen zaterdag ver te zoeken in ons team en E&O wist in de tweede helft zelfs uit te lopen tot 11 doelpunten verschil”, zegt Verbunt.

In de tweede helft speelde Tachos met een extra veldspeler, maar ook deze tactische wissel mocht niet baten. Hierdoor kwam de eindstand op 25-32 voor E&O, wat maakt dat de mannen uit Emmen met deze overwinning het linker rijtje zijn ingestroomd en maar twee punten verwijderd zijn van DFS Arnhem. Tachos bekleed met deze verliespartij momenteel een 7e plaats in de ranglijst en deze positie in de middenmoot maakt dat de mannen van trainer Vladan Mijalkovic de komende wedstrijden aan de bak moeten om aansluiting te houden bij de kop van competitie. “Deze wedstrijd is een enorme leerschool voor ons, het is aan ons als team de taak om aankomende week hard te trainen, er weer vol voor te gaan en te leren van de fouten van afgelopen wedstrijd. We gaan ons focussen op de wedstrijd van aankomend weekend, om daar weer als een sterk team te staan en dan moet het goed komen”, aldus Verbunt.