VV NEO’25 bewijst Johan Haisma laatste eer

Dolle vreugde bij Julian Vos nadat hij VV NEO’25 op voorsprong heeft geschoten.
Dolle vreugde bij Julian Vos nadat hij VV NEO’25 op voorsprong heeft geschoten.
Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy.

Op zaterdag 13 oktober kreeg VV NEO’25 op het eigen Sportpark de Gaard bezoek van SSC’55. Beide ploegen wisten konden afgelopen weekend hun eerste driepunter noteren.

Bij VV NEO’25 ontbrak aanvoerder Jesse Trapman wegens een schorsing, zijn plaats werd ingenomen door Robin Rosenbrand. Verder stuurde oefenmeester Stefan Brok dezelfde namen als vorige week het veld in. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor clubman Johan Haisma, die afgelopen week op slechts 64 jarige leeftijd heenging. Een groot gemis voor de VV NEO’25 familie.

Nadat Molendijk Pupil van de Week Ahmet Yavuz Kondakci het Vrijhoevense net voor de eerste maal deze middag liet bollen, startte de eerste dorpenderby van dit nog prille seizoen. In de openingsfase wist de thuisploeg de bezoekers meteen terug te dringen richting het eigen strafschopgebied. Tot veel uitgespeelde mogelijkheden leidde dit echter niet. Na een kwartier spelen kreeg VV NEO’25 een vrije trap op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Nicky van Wanrooy. Julian Vos etaleerde zijn traptechniek door het leder in de bovenhoek achter de kansloze doelman Nieuwenhuizen te krullen: 1-0. Hierna raakte VV NEO’25 de controle enigszins kwijt en kon SSC’55 de weg richting het Sprangse doel opzoeken. Pogingen van Kevin Knippels en Davy Wijkmans mistten echter de richting. Zo’n tien minuten voor de rust werd een poging van Robin Rosenbrand door Erwin van den Hoven met de hand verijdeld. Aangezien dit binnen de zestienmeter gebeurde, had arbiter Bos geen andere mogelijkheid dan naar de stip te wijzen. De normaliter zo koelbloedige Nick van Gils mikte echter naast het doel. Een tweetal pogingen van Jordy Rosenbrand troffen ook geen doel, waardoor VV NEO’25 met een kleine voorsprong ging rusten.

Na de pauze moest Giorgio Kerst zich al snel laten vervangen door Laurens Bogers. De bezoekers kropen meer uit hun schulp, maar lieten daarmee ook meer ruimte voor VV NEO’25. Na een taxatiefout van Sven Roosemalen kreeg Jordy Rosenbrand een vrije doortocht richting het vijandelijke doel. De vliegensvlugge aanvaller schoof de bal onder doelman Nieuwenhuizen door en verdubbelde daarmee de Sprangse marge. Hierna trachtte SSC’55 met opportunistisch spel terug te komen in de wedstrijd. Veel gevaar voor het doel van Sam Brok leverde dat echter niet op. VV NEO’25 was op zijn beurt onzorgvuldig in de omschakeling en vergat het duel definitief in het slot te gooien. Met nog een kwartier op de klok krulde Kevin Knippels een vrije trap in de verre bovenhoek, waardoor de spanning opeens helemaal terug was: 2-1. Bij VV NEO’25 kwamen Joey van Wanrooij en Peter van Beek nog in de ploeg om de overwinning over de streep te trekken. Een gebrek aan overzicht en zorgvuldigheid in de voorhoede bij VV NEO’25 zorgde ervoor dat het tot de slotseconde spannend bleef. Toch kwam de overwinning – buiten een schot van Kevin Knippels dat door Nick van Gils tegen de eigen lat werd gekopt – niet meer in gevaar. Complimenten dienen gegeven te worden aan het adres van arbiter Jeroen Bos, die deze sportieve derby prima in de hand hield.

Ondanks dat VV NEO’25 een verre van goede wedstrijd in voetballend opzicht op de mat legde, bleek dit vandaag afdoende om de drie punten op het eigen sportpark te houden. Door de tweede overwinning op rij klimt VV NEO’25 naar het linkerrijtje. Zo vroeg in het seizoen zegt dit echter nog niets. Volgende week gaat VV NEO’25 op bezoek bij HSSC’61 in Hei- en Boeicop. Om 14.30 uur zal er op Sportpark Het Plein afgetrapt worden. De wedstrijdleiding zal in handen zijn van de heer Ronald de Fijter.

Ahmet Yavuz Kondakci, speler van de JO8-1, was Molendijk Pupil van de Week bij de wedstrijd VV NEO’25 – SSC’55. (Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen