SSC’55 afgetroefd door NEO’25

Afgelopen zaterdag speelde SSC’55 de eerste derby van dit seizoen bij dorpsgenoot NEO’25. De laatste ontmoeting eindigde vorig seizoen in 1-1. Een week geleden behaalden beide ploegen drie punten.

De thuisploeg gaat voortvarend van start en zet de geelzwarten meteen onder druk. Martin Faro passt op Julian Vos die met een aardig schot doelman Gijs Nieuwenhuizen tot een uitstekende actie dwingt. Na vijf minuten volgt een counter van SSC’55 over rechts. Een combinatie van Maik Kemmeren en Emanuel Nsita loopt op niets uit. NEO’25 zit wat beter in de wedstrijd en na ruim een kwartier neemt Julian Vos een vrije schop op de punt van de 16 meter. Met een geweldige trap krult hij de bal in de korte bovenhoek en geeft doelman Nieuwenhuizen het nakijken, 1-0. Kort hierna krijgt SSC’55 een vrije schop op zo’n 20 meter van het doel. Kevin Knippels schiet de bal ruim over. Ook Davy Wijkmans krijgt nog een kans als Kevin Knippels de bal op hem teruglegt, maar ook Davy mikt te hoog. Na ruim een halfuur krijgt Erwin v.d. Hoven de bal tegen zijn arm in het strafschopgebied. Nick van Gils mag de toegekende penalty voor NEO’25 verzilveren, maar heeft zijn vizier niet op scherp staan en schiet naast. NEO’25 produceert voor rust nog een paar kansrijke aanvallen. Een steekpass van Julian Vos op Jordy Rosenbrand, die uit de draai op doel schiet en daarbij doelman Nieuwenhuizen op zijn weg vindt. Vlak voor rust nog een rush van Rosenbrand over rechts die eindigt in een schot naast het doel.

Ook in de tweede helft is de thuisploeg aanvallend gevaarlijker. In de 61e minuut gaat Sven Roosemalen in de middencirkel in de fout en verleent Jordy Rosenbrand een vrije doortocht richting doel. Hij maakt geen fout en scoort 2-0. Even later is er een handsbal van NEO’25 net buiten het strafschopgebied. Erwin v.d. Hoven schiet de bal voorlangs. In het laatste kwartier zakt de thuisploeg wat terug en ontstaan er mogelijkheden voor SSC’55. In de 77e minuut krijgt SSC’55 een vrije trap op precies dezelfde plek waar Julian Vos de 1-0 binnenschoot. Nu is het Kevin Knippels die met een zoevend hard schot in de verre kruising schiet, 1-2. De slotfase kent nog enkele spannende momenten. Een snelle counter van NEO’25 brengt Jordy Rosenbrand in scoringspositie, maar hij schiet naast. Aan de andere kant kopt Erwin v.d. Hoven net naast uit een verre pass van Boyd de Jong. Vlak voor tijd nog een van richting veranderd schot van Kevin Knippels dat op de landt belandt.

NEO’25 trekt uiteindelijk aan het langste eind in een derby die niet hoogstaand voetbal opleverde, maar wel de nodige spanning.
Aanstaande zaterdag ontvangt SSC’55 in de volgende derby SV Capelle. Aanvang 14.30 uur.