VV NEO’25 heeft eerste punten in de knip

Op de eerste zaterdag van oktober ging VV NEO’25 in Raamsdonksveer op bezoek bij RFC. De promovendus was net als VV NEO’25 tot op heden nog puntloos. Voor beide ploegen was het vroeg in het seizoen bittere noodzaak om een overwinning te boeken en daarmee weg te komen uit de degradatiezone.

Bij VV NEO’25 waren er ten opzichte van vorige week liefst 4 wijzigingen. Sam Brok, Ruud van Dongen, Nick van Gils en Jordy Rosenbrand begonnen deze week in de basis. Voor de eerstgenoemde betekende dit zijn competitiedebuut in de hoofdmacht. De naam van Jordy Rosenbrand zal echter de meeste wenkbrauwen gefronst hebben. Nadat hij aan het einde van het afgelopen seizoen afscheid nam van de hoofdmacht, heeft hij zijn pantoffels na een tweetal competitiewedstrijden weer uit de wilgen gehaald.

In de openingsfase was het voor beide ploegen aftasten, al was het VV NEO’25 dat een licht veldoverwicht had. Nadat pogingen van Nick van Gils en Nick van Wanrooy nog geen doel troffen, was het na een twintigtal minuten wel raak. Martin Faro vond Nick van Wanrooy die het leder vervolgens over de doelman van RFC liftte: 0-1. In de daaropvolgende periode van 15 minuten wist VV NEO’25 de wedstrijd in het slot te gooien. Een vrije trap van Julian Vos belandde tegen de touwen: 0-2. Daarna slalomde Nick van Gils door de verdediging van de gastheer om vervolgens de bal zuiver voor het doel te trekken waar de volledig vrijstaande Julian Vos zijn tweede van de middag kon produceren: 0-3. Diezelfde Vos draaide na een balverovering achterin goed weg bij zijn tegenstander en verschafte Jordy Rosenbrand een vrije loop naar het doel van de tegenstander. Voor Rosenbrand was het een koud kunstje om zijn doelpuntenrekening in zijn ‘tweede jeugd’ te openen: 0-4. Niet veel later wist Rosenbrand een tweede treffer op het scoreformulier aan te tekenen, waarmee hij de ruststand op een eclatante 0-5 bracht.

Na de pauze, waarin Nino van Leuveren vervangen werd door Laurens Bogers, lukte het VV NEO’25 niet om het niveau van het eerste bedrijf te benaderen. Hierdoor speelde het spel zich voornamelijk op de helft van VV NEO’25 af. In de omschakeling was VV NEO’25 te onzorgvuldig om de thuisploeg verder pijn te doen. Na een goed uur spelen werd de thuisploeg gedecimeerd nadat arbiter IJpelaar een tweede gele prent presenteerde voor een harde charge op de enkels van Nick van Gils. Niet veel later belandde een directe vrije trap van RFC tegen de touwen: 1-5. De marge van 5 werd echter weer snel hersteld door Nick van Gils, nadat hij eerst nog een mooie mogelijkheid had laten liggen. Bij VV NEO’25 kwamen Mitch Soffner en Ramiro van de Leur de gelederen versterken. De thuisploeg tekende voor de 2-6 uit een kopbal. Aanvoerder Jesse Trapman kon daarna inrukken nadat ook hij zijn tweede gele kaart gepresenteerd zag worden. In de slotminuut wist RFC, na een moment van concentratieverlies bij VV NEO’25, de stand nog een draaglijker aanzien te geven. Met een 3-6 overwinning nam VV NEO’25 de eerste punten van het seizoen mee naar Sprang.

De eerste helft zagen de supporters weer ene ouderwets VV NEO’25 waar keihard voor elkaar gewerkt werd en er bij vlagen goede aanvallen op de mat verschenen. Na de pauze wist VV NEO’25 dat niveau geenszins te benaderen. Het zal zaak zijn voor de mannen van trainer Stefan Brok om consistenter te worden. Volgende week staat er met de eerste dorpenderby van het seizoen wederom een mooie wedstrijd op de rol. Om 15.00 uur zal er op Sportpark de Gaard afgetrapt worden tussen VV NEO’25 en SSC’55. De arbitrale leiding zal in handen zijn van de heer Jeroen Bos.