SSC’55 zwijnt tegen Vuren

Tegen Sparta’30 wist SSC’55 een week eerder met 10 man goed stand te houden en een punt uit Andel weg te slepen. Nu stond de thuiswedstrijd tegen Vuren op de rol, een tegenstander die eerder Haaften met 7-2 aan de kant zette. Kon SSC’55 de stijgende lijn voortzetten?

SSC’55 kan deze middag niet beschikken over Sven Roosemalen; hij liep bij Sparta’30 tegen een rode kaart op die hem 1 wedstrijd schorsing kost. In de beginfase zien we een paar kansjes voor Kevin Knippels die eerst van afstand net over het doel schiet en vervolgens een kopbal gestopt ziet worden door doelman Jacco Versluis. Na 20 minuten is het Ian van Wijk die voor Vuren een afstandsschot aflevert, maar daarbij ook wat te hoog mikt. Enkele minuten later probeert Maik Kemmeren het met een lange rush langs de zijlijn. Zijn schot verdwijnt in het zijnet. Het is Vuren dat de wedstrijd langzaam naar zich toetrekt. SSC’55 laat teveel ruimte op het middenveld ontstaan en de bezoekers maken daar gebruik van. In de 37e minuut wordt de bal vanaf rechts voor het doel geplaatst. Erwin v.d. Hoven is aanwezig, maar kan er net niet goed bij, waardoor de bal naast het doel rolt. Zo wordt een matige eerste helft afgesloten met een 0-0 ruststand.

Kort na de hervatting moet Rick Spijkers met een blessure de strijd voor de geelzwarten staken. Zijn vervanger is Rob van Kuyk. In de 5e minuut moet doelman Gijs Nieuwenhuizen voor SSC’55 in actie komen bij een inzet van Lorenzo Jarico Kooiman. Gijs weet de bal ternauwernood te keren. In het vervolg van de tweede helft lijkt er een blauw bord met een witte pijl op de helft van SSC’55 te zijn geplaatst en hebben de geelzwarten alle geluk van de wereld dat Vuren niet tot scoren komt. In de 60e minuut zijn er diverse doelpogingen van Vuren op rij, die geen van alle worden afgerond. Ruim 10 minuten later volgt een niet te missen kans van Luuk van der Vliet, die uit een assist van Kaj Brijder vrij kan inschieten, maar de bal toch naast het doel deponeert. Erwin v.d. Hoven krijgt voor SSC’55 nog een aardige mogelijkheid, maar schiet hoog over. Vuren dicteert de wedstrijd en creëert kans op kans, maar weet niet tot scoren te komen. In de 83e minuut komt de thuisploeg wederom goed weg als Bas v.d. Vliet op de lat schiet. Een aloude voetbalwet zegt dat als je zelf je kansen niet verzilvert, de tegenstander dit wel doet. En die wet gaat ook deze middag weer op. Met nog 1 minuut op de klok plaatst SSC’55 een counter over rechts. Maik Kemmeren geeft de bal voor op de voor het doel staande Erwin v.d. Hoven die vrij kan intikken. Hij zet SSC’55 tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Direct hierna is er zelfs een uitgelezen mogelijkheid de score uit te breiden als v.d. Hoven vanaf links voorzet op Emanuel Nsita die goed inschiet, maar doelman Jacco Versluis een mooie redding ziet verrichten. SSC’55 trekt de winst over de streep en zwijnt hiermee enorm.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen dorpsgenoot NEO’25 op het programma. Dan zullen de geelzwarten toch uit een ander vaatje moeten tappen. De wedstrijd begint om 15.00 uur.