S.V. Capelle haalt uit bij Asperen en wint met 0-11

S.V. Capelle ging zaterdag op bezoek bij het Gelderse V.V. Asperen. De gastheren begonnen slordig aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kon Serhan Eyupoglu een slechte terugspeelbal onderscheppen en hieruit de 0-1 binnen schieten.

Hier bleef het niet bij, want binnen een kwartier stond S.V. Capelle op 0-5 via doelpunten van achtereenvolgens Quinten van Caem, Onur Ulusan, Serhan Eyupoglu en Davey van Balkom. Halverwege de eerste helft schoot Onur Ulusan S.V. Capelle via een prachtige vrije trap naar de 0-6. S.V. Capelle nam wat gas terug, maar was hierna ook wat minder zorgvuldig in de afwerking, zodat de 0-6 bleef staan tot de rust.

Na de hervatting volgde als snel de 0-7: een mooie actie van Justin van Ark werd afgerond door Jurgen van Selst. In de 64e minuut volgde de 0-8: Onur Ulusan legde breed op Serhan Eyupoglu, die beheerst afrondde. Dit gebeurde ook tien minuten later en dus 0-9. Vijf minuten voor tijd een overtreding van Asperen binnen de eigen 16 meter. Dit betekende dat Asperen met 10 man verder moest i.v.m. 2x geel en een penalty voor Capelle. Serhan Eyupoglu benutte deze: 0-10. Onur Ulusan zorgde voor het slotakkoord en zette de 0-11 op het scorebord. Asperen verdedigde deze middag zeer matig, terwijl S.V. Capelle goed combineerde en optimaal gebruik maakte van de aanwezige ruimte.

De 0-11 betekende de grootste overwinning ooit voor S.V. Capelle in competitieverband. Mooi voor de statistieken, maar de volgende wedstrijden zijn belangrijker dan deze overwinning. Zaterdag voetbalt S.V. Capelle weer tegen een tegenstander uit Gelderland: deze keer komt Haaften op bezoek. Om 14.30 uur wordt afgetrapt op het Mandemakers Sportpark van S.V. Capelle.