Tachos Heren 1 verliest in Aalsmeer

Op zondag 30 september stond de 3e competitiewedstrijd van de handbaleredivsie op het programma. Dit keer reisden de mannen van Vladan Mijalkovic af naar Aalsmeer en traden aan tegen Aalsmeer Heren 2.

De thuisspelende partij wist de afgelopen twee wedstrijden nog niet te winnen, maar speelden eenmaal gelijk en verloren één wedstrijd. Tachos had een winst- en verliespartij achter hun naam staan en waren dus, net als de mannen uit Aalsmeer, ook gebaat bij een winstpartij.

In de eerste helft gingen beide ploegen redelijk tegen elkaar op. Aalsmeer was nu en dan dreigend, maar ook Tachos kreeg voldoende kansen. Toch wist de thuisploeg een sterke dekking op te pakken en toen dat eenmaal op orde was, werd het voor Tachos erg moeilijk om grip te krijgen op de (rechter)aanval van Aalsmeer.

De score ging van 4-1, 9-5 naar 12-10 met nog een minuut of 10 te spelen voor de eerste helft. Helaas pakte Aalsmeer in de laatste 10 minuten een paar belangrijke ballen en sloeg razendsnel toe met nog vier goals. Met een ruststand van 16-10 gingen beide ploegen de kleedkamer in. Tachos wist wat hen de tweede helft te doen stond en direct na rust werd er ook tweemaal door een sterk opbouwend aanval gescoord. Helaas ging het na de 17-12 bergafwaarts en wist Aalsmeer de afstand verder te vergroten. Verder in de wedstrijd werd duidelijk dat de mannen van trainer Mijalkovic het mistte op ervaring. Tachos kreeg geen grip op de rechterkant van Aalsmeer en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook de time out bracht niet de gewenste doorbraak. Later in de tweede helft wist Tachos tot 25-19 te komen, waarna er een time out werd genomen en aansluitend werd er met een offensievere dekking gestart waar Aalsmeer even moeite mee had (25-22). Echter door een aantal bewegelijke aanvalspogingen brak Aalsmeer nog een aantal keer sterk door en stond er een 30-22 eindstand op het scorebord.

De volgende wedstrijd van Red-Rag Tachos is op zaterdag 6 oktober om 20.30 uur. Dan spelen de Waalwijkers thuis in Sporthal De Slagen tegen KRAS/Volendam HS2.