SSC’55 houdt knap stand tegen Sparta ‘30

Na een matige start van de competitie, waarin SSC’55 het aflegde tegen GDC, stond nu de altijd lastige uitwedstrijd tegen Sparta ’30 op het programma. De formatie uit Andel is bedreven in snel countervoetbal, waardoor coach Pierre van Berkel van SSC’55 dan ook voor de opgave stond hiervoor een goed strijdplan te bedenken.

Na een aftastende beginfase onderneemt Lennart van Andel voor de thuisploeg na 11 minuten een doelpoging; Joep Hamers weet deze ruim voor de doellijn onschadelijk te maken. Kort hierna lopen aan SSC’55 zijde zowel Kevin Knippels als Davey Wijkmans tegen een gele kaart op. Een open wedstrijd ontwikkelt zich, met aanvallen over en weer. Sparta ’30 bedient zich vaak van lange ballen op de behendige en gevaarlijke spits Anrico Visser. SSC’55 probeert het meer te zoeken in de opbouw. Na een kleine 20 minuten zet SSC’55 wat druk op het doel van de thuisploeg, wat resulteert in een serie doelpogingen met corners tot gevolg. Een schot van Maik Kemmeren gaat rakelings voor het doel van Sparta ’30 langs. Hierna volgen aan beide kanten nog enkele fraaie doelkansen. Jarno Vos mist voor Sparta’30 en de strijdlustige Maik Kemmeren strandt na een rush op doelman Martijn de Graaf.
Na ruim een halfuur komt SSC’55 goed weg. De geheel vrij lopende Gerco Gijben schiet uit een assist van Lennard van Andel tegen de paal. Enkele minuten voor rust krijgt SSC’55 een tegenslag te verwerken als Anrico Visser in het strafschopgebied ten val komt en scheidsrechter Sjors de Jong hierin een overtreding door Sven Roosemalen meent te zien. Een penalty en een rode kaart voor Sven is het gevolg. Sven verklaart later de speler helemaal niet geraakt te hebben. Mike Rutters voltrekt het vonnis en laat de ruststand van 1-0 op het bord zetten.

Direct na de hervatting ontstaat een grote kans voor de thuisploeg. Lennard van Andel brengt Anthony van Wijk in stelling die vlak voor doel hoog over schiet. Ondanks een getalsmatige minderheid biedt SSC’55 knap weerstand en doet het zeker niet onder voor Sparta ’30. In de 52e minuut komt SSC’55 zelfs langszij als de defensie van Sparta wordt uitgespeeld en Erwin v.d. Hoven simpel de 1-1 binnen kan tikken. Kort hierna is er een mogelijkheid voor Maik Kemmeren die een opspringende bal net naast het doel kopt. Een snelle tegenstoot door de thuisploeg brengt Anrico Visser in scoringspositie; hij lepelt de bal naast het doel. Jarno Vos knalt de bal even later over de kruising. Aan de andere kant speelt Maik Kemmeren zich met een fraaie solo actie knap vrij, maar schiet vervolgens over het doel. In de 67e minuut komt SSC’55 bijna op voorsprong als doelman de Graaf ternauwernood een kopbal van Erwin v.d. Hoven van de lijn haalt. In de slotfase zien we nog een afgeslagen aanval van Sparta ’30, waarna Maik Kemmeren in balbezit komt en de bal langs doelman de Graaf tikt, maar de bal rolt net naast het doel over de achterlijn. De wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel.

SSC’55 weet zich hiermee knap te herstellen van de valse start een week eerder en heeft in de tweede helft een zeer verdiend punt uit de strijd weten te slepen. Dit biedt perspectief voor de thuiswedstrijd tegen Vuren a.s. zaterdag, aanvang 14.30 uur.