R.W.B. sluit voorronde beker af met winst

Zondag 16 september voetbalde RWB de laatste wedstrijd in de voorronde van de beker thuis tegen RFC uit Raamsdonksveer. Met 4-3 werd in de slotfase de winst naar zich toe getrokken, maar doorgaan in de beker is daarmee niet voor RWB weggelegd.

Woensdag 12 september was RWB voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek geweest bij VCB en die wedstrijd werd met 3-0 kansloos verloren. Voor RWB was de voorronde, die wordt gezien als een mooie voorbereiding op de competitie, er dus een met wisselend succes, winst op SSC’55 en RFC en kansloos verlies tegen VCB. Met 3 gewonnen wedstrijden gaat in Groep 2-63 VCB uit Biezenmortel door naar de volgende ronde.

De wedstrijd RWB – RFC was op zich een vermakelijk potje voetbal met veel goals. Naast veel goals werden er over en weer ook nog meerdere kansen gemist en testte met name RWB een aantal keren de paal en lat. De score werd na 10 minuten geopend door RFC, maar één minuutje later was het door Jon van de Kamp weer gelijk en een paar minuten later via Mike van Helvoirt 2-1.
RWB moest net voor rust echter een tegengoal toestaan waardoor de stand bij de thee weer gelijk was. 20 Minuten voor tijd kwam RFC op voorsprong maar daarna waren de goals weer voor RWB.

De ingevallen Justin van der Sanden maakte gelijk en in de 90e minuut was het Dennis Timmermans die alsnog de 4-3 winst over de streep trok. Zondag 23 september start voor het gehele Amateurvoetbal de competitie, RWB gaat daarvoor op gezoek bij het Bredase Groen Wit om vervolgens 30 september de eerste thuiswedstrijd tegen ZIGO te spelen.