Derde editie G-RKC toernooi groot succes!

Op zondag 16 september vond het jaarlijkse G-RKC-toernooi plaats. Aan dit toernooi deden maar liefst 22 teams mee uit verschillende hoeken van het land, zo kwamen er teams uit Hengelo, Helmond en nog veel verder.

Rond 9:30 uur begon het langzaamaan vol te stromen rondom het Mandemakers Stadion. Na een welkomstwoordje van wethouder Van den Hoven vanuit de business club van RKC Waalwijk werd het startsein gegeven. In verschillende rondes van 15 minuten kregen de teams de kans om zichzelf als poulewinnaar te bekronen. Gedurende deze rondes was er voor ieder team de tijd om een rustmoment te pakken en te genieten van een heerlijk frietje en een drankje. Voor enthousiastelingen was er de mogelijkheid om op de parkeerplaats een balletje te trappen in een van de opblaasveldjes. Ook was er een springkussen met leuke spelelementen waar deelnemers zich zichtbaar in vermaakten. Na het spelen van de laatste poulewedstrijden werden de standen opgemaakt en daarmee de poulewinnaars bekroond.

Na een korte pauze maakten de teams zich op voor de halve finales in het Mandemakers Stadion. Na deze halve finales was het dan eindelijk tijd voor de grote finales van de dag. In de seniorenpoule werd het een zenuwslopende wedstrijd tussen Braakhuizen en SV Oranje Wit die door middel van penalty’s beslist moest worden. Na een spannende penaltyreeks ging SV Oranje Wit er met de winst vandoor. In de jeugdpoule werd de finale gespeeld door Mulo Helmond en NVC Naarden, ook dit was een spannende wedstrijd waarin Mulo Helmond aan het langste eind trok. Ook de verliezende halve finalisten moesten nog aan de bak in een wedstrijd voor de 3e plek. Deze werd uiteindelijk veroverd door SV TEC na een overwinning op RKKSV Rosmalen 1.

Voordat het tijd was voor de grote prijsuitreiking stond eerst nog een optreden van zanger Michael Humble op de planning. Met zijn enthousiasme en gezellige Hollandse klassiekers zorgde hij voor een muzikale break. In samenwerking met partner de Rabobank werd de prijsuitreiking verzorgd. Iedere deelnemer kreeg een medaille en de spelers geëindigd op de 1e, 2e en 3e plek kregen allemaal een eigen beker. Natuurlijk werd ook een prijs uitgereikt aan het meest sportieve team, wat dit jaar VV Haarsteeg was. Ook kregen alle deelnemers nog een goodiebag met leuke presentjes van o.a. New York Pizza, PLUS Stephan van Engelen en Fonds Gehandicaptensport.

Al met al kunnen we spreken van een geslaagde en vooral zeer sportieve middag. Bij deze willen we graag Rabobank de Langstraat, Fonds Gehandicaptensport, de Dirk Kuyt Foundation, NOC*NSF, en natuurlijk alle vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan deze gezellige dag!

Tot volgend jaar, voor alweer de 4e editie van het G-RKC toernooi!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen