Dag Zwaluwen Jeugd Actie bij R.W.B. levert 463 Euro op

Foto: RWB

Zaterdag 15 september voetbalde de gehele jeugdafdeling van RWB in het kader van de Zwaluwen Jeugd Actie. Dit goede doel zamelt geld in om alle vormen van aangepast voetballen voor jongeren te ondersteunen.

Samen met de tegenstanders werd deze zaterdag de kracht van voetbal gebruikt om jongeren er bewust van te maken dat gezond zijn best bijzonder is en werd zoveel mogelijk geld opgehaald om kinderen die aangewezen zijn op aangepast voetballen een betere toekomst te bieden. De dag werd gestart met een door de Zwaluwen Jeugdactie ter beschikking gestelde taart waardoor alle vrijwilligers al vroeg in de ochtend getrakteerd werden op koffie met gebak. Middels een collectebus werd zo veel mogelijk geld opgehaald en was er in de kantine voor de ouders van jeugdspelers de mogelijkheid om mee te doen aan een enveloppen loterij. Met deze loterij waren meer dan 30 mooie voetbal gerelateerde prijzen te winnen die allen gratis ter beschikking waren gesteld aan de Zwaluwen Jeugd Actie. Met deze activiteiten werd uiteindelijk euro voor euro totaal een bedrag opgehaald van € 463,–.

Naast deze Goede Doelen actie was de Rabobank aanwezig met een standje om water drinken te promoten, wat perfect aansluit bij het doel van RWB om een gezondere voetbalkantine te bewerkstelligen. Water is namelijk de brandstof voor je spieren. Als je zweet op het voetbalveld dan verliezen je spieren veel water. Als je spieren niet genoeg water hebben worden ze moe. Door meer water te drinken krijg je energie en kun je er op het veld weer harder tegenaan.

Al met al was het voor de gehele Jeugdafdeling van RWB een gezellige maar vooral leerzame zaterdag waarbij de gehele dag op alle velden naar hartenlust gevoetbald werd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen